25 vprašanj o bioetiki

Thumbnail

Pri založbi Emanuel je izšla revija z naslovom 25 vprašanj o bioetiki, ki obravnava nekaj najbolj izzivalnih etičnih vprašanj današnjega časa.
Sodobno družbo najbolj delijo in razvnemajo etične dileme, ki zadevajo začetek, ohranjanje in konec človekovega življenja: umetne oploditve, evtanazija, posvojitve s strani homoseksualnih zvez, kontracepcija, splav, raziskave na matičnih celicah ipd.

Z omenjenimi vprašanji, ki zadevajo temeljno človeško dostojanstvo, se prej ali slej sooči vsak posameznik – bodisi na podlagi lastne izkušnje ali ker se mora opredeliti do pogleda družbe na ta vprašanja. Z izdajo revije zato želijo po besedah urednice založbe Emanuel, mag. Katarine Šimenc, slovenskim bralcem dati spodbudo in oporo pri odločitvah za vse, kar življenje gradi in ohranja.

V reviji bodo tako našli zanimive odgovore vsi, ki jih ta vprašanja zanimajo in vznemirjajo.V založbi Emanuel poudarjajo, da si še posebej želijo, da bi revijo v roke vzeli vsi zakonci ter strokovnjaki, ki se s temi dilemami srečujejo v lastnem poklicu (vzgojitelji, zdravniki, socialni delavci …).

Revija je v osnovi prevod francoskega izvirnika, ki pa je dopolnjena s strokovnimi prispevki in osebnimi zgodbami slovenskih avtorjev. Med njimi je tudi prispevek Štefana Kržišnika, vodje programov iskreni.net, na temo odnosa med spolnostjo in načrtovanjem rojstev. Skupaj je pri ustvarjanju vsebine revije sodelovalo več kot 20 zdravnikov, ginekologov, filozofov, psihologov, teologov, specialistov družinske in zakonske terapije, psihiatrov, biologov ter drugi znanstveni raziskovalci in voditeljev preventivnih izobraževalnih programov.

Uredništvo spletnega portala www.iskreni.net vam revijo priporoča v branje, saj prinaša kar nekaj misli in izzivov, ki so po našem mnenju premalo navzoči v slovenskem prostoru.

Revijo lahko naročite na: www.onzivi.si, [email protected] ali 031/705-792.

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja