Zakaj menstruacija boli in kaj lahko storimo? (odgovarja ginekologinja)

Foto: Canva

Za nekatere ženske so boleče menstruacije stalnica že vse življenje. Čeprav se nam lahko zdi, da je to del ciklusa vsake posameznice, temu ni nujno tako. Boleča menstruacija je lahko eden od znakov neravnovesja v ciklusu.

Nekatere ženske imajo boleče menstruacije že od mladosti; tem se težave po porodu pogosto izboljšajo.

Najpogostejši vzrok za boleče menstruacije, ki se pojavijo kasneje, tudi po porodih, pa je endometrioza. Osnovno zdravljenje je dobra operativna terapija, kar prispeva tudi k lažji zanositvi. Pomagajo nekatera zdravila, v okviru NaPro zdravljenja pa svetujemo tudi ustrezno dieto.

Več o bolečih menstruacijah si poglejte v videu ginekologinje in NaPro zdravnice dr. Milene Igličar.

BOLEČE MENSTRUACIJE – VIDEO

Brezplačen za vse, ki ga potrebujejo. Z vašo podporo.

Ne zmorejo vsi plačati za kakovostne in poučne vsebine, zato so naši članki brezplačni za vse obiskovalce portala iskreni.net. Če ste med njimi, vabljeni, da nas še naprej berete brezplačno.

Če pa ste med tistimi, ki si na srečo lahko privoščite tudi nekaj več, vabljeni, da naše delo finančno podprete in prispevate k večji kakovosti življenja posameznikov in boljšim odnosom v slovenskih družinah.

Odločite se za enkratno ali mesečno donacijo v poljubnem znesku. Vsak prispevek šteje!

Doniraj

Lahko pa postanete tudi naš naročnik in z enim paketom dostopate do zaklenjenih vsebin in izobraževalnih oddaj s področja medsebojnih odnosov, vzgoje, osebne rasti in financ.

Preveri pakete in se naroči

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja