Več kot 50 samskih na 2. srečanju KatStika

Foto: Canva

KatStik, spletni portal za iskanje bodočega moža oziroma žene, se je v slabih dveh letih delovanja lepo prijel – do danes se je registriralo že 3.100 uporabnikov.

 

Med okoli 1.000 uporabniki, ki so trenutno aktivni, je več moških kot žensk (razmerje 3:2), moški so v povprečju tudi nekoliko starejši.

Kolikšni so sadovi spletnega portala, seveda ni povsem natančno znano. Njegovi ustvarjalci povedo, da so se po njihovih podatkih lani (2016) poročili trije pari, ki so se srečali na KatStiku, letos pa naj bi se obetalo celo več porok. Sicer pa je do sedaj že 90 uporabnikov “odkljukalo”, da so nekoga spoznali na KatStiku.

Posebnost KatStika je tudi, da je del mednarodne mreže 11 držav (Avstrija, Nemčija, Švica, Portugalska, Hrvaška, Madžarska, Slovaška, Češka, Litva, Latvija in Slovenija). Uporabniki lahko torej izberejo, da so vidni tudi osebam v tujini (baza “mednarodnih uporabnikov je trenutno okoli 6.000).

Lani aprila je KatStik organiziral prvo srečanje v živo. Očitno je bila odločitev na mestu, saj so srečanje v živo preteklo soboto, 22. aprila 2017, znova izvedli. Poročilo s srečanja sta za iskreni.net pripravili Mojca Belcl Magdič (vodja KatStika) in Mateja Vlasak.

*****     *****     *****

Lansko leto, na prvem srečanju KatStika v živo, nas je gostila župnija sv. Janeza Boska v Mariboru, za izlet pa smo izbrali Pekrsko gorco. Letos pa nas je v goste sprejela župnija Maribor Košaki, zato smo si zamislili daljši romarski pohod do Gorce pri Malečniku (346 m).

Pot, ki se je vila med vinogradi in že prebujeno naravo, je dobro dela našemu duhu, hkrati pa nam omogočala prijetno kramljanje z romarji.

 

 

Po dobri uri hoje smo prispeli do vrha Gorce, kjer nas je prijetno presenetil župnik iz župnije Malečnik: pozdravil nas je z zvonovi starodavne cerkvice sv. Marije, ki že več kot pol stoletja krasi vrh Gorce.

Razkazal nam je njeno notranjost in nas ob koncu povabil, naj svoje prošnje vedno izročamo Mariji, saj je ona bližnjica k Bogu. Po zapeti pesmi smo se posedli po travniku in pomalicali. Pogled na Maribor je bil spokojen – pred nami vse zeleno, reka Drava, most, pogled na Pohorje.

 

 

Znova smo se podali na pot, proti župniji Košaki. Po kratkem okrepčilu (kavici in piškotih) smo prisluhnili trem gostom: Alenki Fras, nekdanji voditeljici skupine za samske v Mariboru, ter zakoncema Davidu in Simoni Hari. Od vseh treh smo dobili sporočilo upanja.

 

 

Alenka Fras je podelila nekaj izkušenj iz svojega pastoralnega dela s samskimi. Pri izkušnji vodenja skupine za samske je ugotovila, da so verni samski »smetana Cerkve«, ljudje polni vrednot, vere, zdravih temeljev in namenov, da se zavežejo eni osebi za življenje.

Frasova je med drugim spregovorila o tem, kako se dobre komunacije, izražanja čustev in sklepanja novih poznanstev lahko tudi naučimo, ter o ljubezni kot odločitvi, ki se lahko zgodi tudi po tem, ko spoznamo človeka, ki nam morda spočetka, ne povzroča »metuljčkov v trebuhu«, a se lahko pozneje porodi želja, da bi s to osebo preživel/a preostanek svojih dni.

Če na koncu vendarle ostaneš sam, ni to po besedah Frasove nič manjvrednega. Svoje življenje si lahko tudi drugače zapolniš (služba, druge aktivnosti). Pomembno pa je, da imaš skupino ljudi, prijatelje, ki jim zaupaš. Če ostaneš sam, spoznaj svoje poslanstvo in sprejmi svoj križ.

 

 

David in Simona Hari sta spregovorila o njunem iskanju »tistega pravega«, s katerim bi se poročila. Orisala sta čas, ko se še nista poznala, izpostavila njune notranje boje, želje, vrednote v katere sta verjela, predvsem pa njuno hrepenenje po tem, da bi ju bodoči mož/žena sprejel/a v celoti – z vsem, kar ju je v življenju že zaznamovalo.

Nasmejali smo se ob pripovedovanju, kje in kako je bilo, ko sta se prvič videla, in o čakanju na »prvi korak« (povabilo na pijačo, poizvedovanje po telefonski številki, mejlu kontaktu …). A to se ni tako hitro zgodilo.

Nekega dne, ko se je Simona v sebi odločila, da si želi le to, kar je Bog zanjo pripravil, jo je David zaprosil za prijateljstvo na Facebooku. Dopisovanje in spoznavanje je trajalo nekaj časa, nato pa sta se znova srečala v živo.

Po tem, ko sta prvič začela skupaj moliti, še bolj spoznavati drug drugega, sta vedela, da sta si namenjena. Pred poroko sta se tudi odločila za čist in spoštljiv odnos, kar je še posebej kovalo njuno pot prave ljubezni.

Med pripravo na zakon so prišle nove preizkušnje (bolezen, za katero sta vedela, da bo imela trajne posledice). Sprejela sta tudi to in tako so njune besede obljube »zvest ti bom v sreči in nesreči, v bolezni in zdravju« na poročni dan imele resnično težo.

Danes sta poročena 2 leti in 8 mesecev. Pričujeta za mlade, za tiste, ki še nimajo otrok, po novem pa tudi za samske. 🙂 Njuno sporočilo je sporočilo neustrašne ljubezni, ki sicer pozna preizkušnje, a je ravno zaradi tega v navdih mnogim.

Po pričevanju naših gostov smo imeli v novi košaški cerkvi bl. Antona Martina Slomška sv. mašo (vodil jo je tamkajšnji župnik Igor Novak. Sledila je topla večerja in sproščeno druženje.

Veseli smo, da nas je Bog obdaril z lepim vremenom, s čudovitimi gosti, z gostoljubnim župnikom ter s prijetno družbo.

Se še bomo srečevali!

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Komentarji

 1. Pozdravljeni!
  Sem prijazen,…

  Pozdravljeni!

  Sem prijazen, preprost, urejen, vljuden, izobražen, resen ter samski 30 letni ki iščem sorodno dušo. Sem zaposlen. Ne kadim in ne pijem alkohola. Prosti čas rad preživim v naravi, obiskujem razne aktivnosti na prostem teh je poletnem času, kar veliko, raziskujem, se potepam po mestu preberem tudi kako knjigo ali pa pogledam kak film, rešujem križanke, spremljam šport, zanima me tehnika. Visok sem nekje 192 cm normalne postave, imam zelene oči in na kratko postrižene lase. Kar nekaj časa sem samski in čeprav je samsko življenje včasih veliko
  preprostejše, kot življenje v dvoje, je sprehod po gozdu, mestu, film v kinu ali kosilo lepše v dvoje, zato bi rad spoznal žensko za resno zvezo, ki je iskrena, preprosta, simpatična, izobražena, si želi nekega dne ustvari družino in skupno življenje, nekadilka, katoličanka. Tudi če ne izpolnjuješ vseh mojih pogojev mi kar piši ker bom vesel vsakega spročila, ki ga bom dobil. Vsaka ženska je na svoj način lepa, vendar ni vse v zunanji lepoti pomembna je tudi tista lepota, ki jo žensko nosi v sebi. Razdalje med različnimi kraji me ne moti.

  Moj kontakt [email protected]

 2. Pozdravljeni,
  sem samski…

  Pozdravljeni,
  sem samski fant star 31 let s 7. stopnjo izobrazbe in želim spoznati partnerko za skupno življenje. Prosti čas rad preživim v naravi, obiskujem razne aktivnosti na prostem, preberem kako knjigo ali pa pogledam kak film, rešujem križanke, spremljam šport, zanima me tehnika… Visok sem 190 cm normalne postave, komunikativen, iskren, preprost, prijazen, pozitivno naravnan, pošten ter zvest fant. Ne kadim in ne pijem alkohola.
  Že kar nekaj časa sem samski in čeprav je samsko življenje včasih veliko preprostejše, kot življenje v dvoje je sprehod po mesto ali parku, film v kinu ali kosilo veliko lepše v dvoje, zato bi rad spoznal žensko, ki je iskrena, preprosta, simpatična, izobražena, si želi nekega dne ustvari družino in skupno življenje, nekadilka in je katoličanka. Vsaka ženska je na svoj način lepa, vendar ni vse v zunanji lepoti pomembna je tudi tista lepota, ki jo žensko nosi v sebi. Razdalje med kraji ni ovira, da se nebi spoznala. Tudi če ne izpolnjuješ vseh mojih pogojev mi kar piši, ker bom vesel vsakega sporočila, ki ga bom dobil.

  Moj kontakt [email protected]

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja