Umrl Jose Postigo, oče 18 otrok

Thumbnail

Pred manj kot letom dni sta bila z ženo Roso v Sloveniji. Pred manj kot letom dni smo z njima na iskreni.net posneli intervju. Pred nekaj dnevi pa je v življenje njune edinstvene družine zarezala smrt …

 

Jose in Rosa Postigo sta Slovenijo obiskala lani pomladi, ob izidu knjige Kako biti srečen z 1,2,3 … otroki, na povabilo založbe Družina.

Velika družina, ki ji smrt ni neznana

Njun obisk je požel veliko zanimanja, saj je njuna družina res nekaj posebnega. Jose in Maria sta namreč podarila življenje 18 otrokom, od katerih pa so trije že umrli. In to prav prvi trije, zaradi prirojene srčne napake.

Zdravniki so jima zato svetovali, naj ne imata več otrok. A zaupala sta in rodilo se jima je še 15 otrok: 8 dečkov in 7 deklic. Najmlajši ima trenutno 7 let, nastarejši pa 15.

Kljub izkušnji smrti v družini pa je bila smrt komaj 56-letnega očeta pretresljiva.

 

 

Jose Maria Chema Postigo je umrl za posledicami raka na jetrih. V bolnišnico je bil sprejet potem, ko je v šestih tednih izgubil več kot 10 kilogramov. Zdravniki so mu napovedali še največ 4 mesece življenja. Poslovil pa se je že po dobrih dveh tednih, poroča druzina.si.

 

»Najino vodilo: biti Božji otrok«

Jose lani ni veliko povedal v inetrvjuju za iskreni.net – precej manj kot žena. Podelil pa je z nami preprost dogodek, ko je sin Pablo v šoli povedal, da je hvaležen za to, ker ga oče in mati učiti biti Božji otrok.

»To je najino vodilo: biti Božji otrok. Vesela sva, da otroci podobno doživljajo,« je ob tem povedal Jose.

Zdaj bo skupaj s svojimi tremi že umrlimi otroki lahko deležen polne izkušnje otroštva ob nebeškem Očetu.

Žena Rosa pa je ob njegovi smrti na Instagramu zapisala: »Bog je naš Oče. Zelo dober je, čeprav ga včasih ne razumemo. Pred eno uro je Chema odšel v nebesa, za vedno, za vedno, za vedno … Ne vemo natančno, kaj ima Bog v mislih za tiste, ki so mu zvesti. Še enkrat se vam zahvaljujem za vso podporo, molitve in naklonjenost.«

***

Preberite si Intervju s Josejem in Roso: Sva starša osemnajstim otrokom. In sva srečna.

Vir: druzina.si

Foto: druzina.si, Instagram