Učenci končno rešeni delovnih sobot

sobota

Učence in starše je v letošnjem šolskem letu razveselila novica, da ministrstvo ukinja delovne sobote.

Pravzaprav je Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport v šolskem pravilniku črtalo člen, ki je določal, da mora Čakamo pa še predloge konkretnih izboljšav, ki jih v našem šolskem sistemu še kako pogrešamo.vsako šolsko leto vsebovati najmanj 189 delovnih dni. Če je bilo zaradi praznikov in počitnic delovnih dni premalo, jih je morala šola nadoknaditi ob sobotah. Lani so morali učenci v soboto v šolo kar trikrat. (Mimogrede lahko opomnimo, da bi se moralo po takšni logiki šolsko leto končati kakšen dan prej vsa tista leta, ko je bilo delovnih dni preveč – kadar so npr. prazniki padli na vikende. Ampak v to logiko bi bilo šolske birokrate verjetno težko prepričati.)

Minister v vlogi sobotnega odrešenika?

Po novem pravilniku šolam ne bo več treba nadomeščati odpadlega pouka, če se bo tako odločil minister. Predvideva se, da bo minister seveda tako odločil, s čimer se precej dvigne njegova priljubljenost. A v resnici ne gre za ministrovo človekoljubno dejanje ali željo po resničnih izboljšavah, ampak zgolj za odpravo popolnoma absurdnega ukrepa, ki je v zadnjih letih posegal v družinski čas, ne da bi bilo od njega kakšne vidne koristi.

Starši, otroci in učitelji smo seveda veseli, da bodo letos sobote spet naše. Čakamo pa še predloge konkretnih izboljšav, ki jih v našem šolskem sistemu še kako pogrešamo. Šele potem bomo verjeli, da se na ministrstvu zares ukvarjajo z dobrobitjo naših otrok in ne le z vsakoletnim urejanjem pravilnikov.

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Komentarji

  1. Ko mama in oče delata v…
    Ko mama in oče delata v Šparu in Tušu, je čisto vseeno če so še otroci v šoli. Saj tudi večino nedelj “ni naših”.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja