Skakalec Žiga Jelar svojo pesem posvetil osebam z Downovim sindromom

Foto: Instagram profil Žiga Jelar

Eden najboljših slovenskih smučarskih skakalcev Žiga Jelar, ki je na ekipni tekmi v Planici skupaj z Lovrom Kosom, Timijem Zajcem in Anžetom Laniškom postal svetovni prvak, je predan glasbenik. Eno izmed pesmi s svojega albuma je posvetil osebam z Downovim sindromom.

25-letni Žiga Jelar je svoj prvi album Brez pravil izdal februarja, tik pred svetovnim prvenstvom v Planici. V njem je tudi pesem Ko gorijo solze, za katero je Žiga napisal tako glasbo kot besedilo. Navdih zanjo je dobil pri svoji sedem let starejši sestri Sari, ki se je zaradi zapletov pri porodu rodila s poškodbo možganov, zaradi česar ima posebne potrebe. Žiga je nanjo zelo navezan, med odraščanjem z njo pa se je zavedel, s koliko predsodki in ovirami se mora soočati. Pesem je na koncu posvetil družinski prijateljici Sari Horvat, ki je umrla lanskega decembra.

V besedilu pesmi se Žiga sprašuje: »Zakaj gorijo solze, zakaj gori srce? A gledamo drugače na dobro, vero, upanje?« V simpatičnem videospotu nastopa več oseb z Downovim sindromom, od malčkov in otrok do odraslih. Žiga pravi, da je vsem želel približati njihovo ljubeznivost, iskrenost in empatijo, kar mu je brez dvoma uspelo. Posnetek je poln širokih nasmehov, objemov in pristnega veselja, ki ga osebe z Downovim sindromom ne le živijo, ampak prinašajo tudi vsem okrog sebe.

 

Brezplačen za vse, ki ga potrebujejo. Z vašo podporo.

Ne zmorejo vsi plačati za kakovostne in poučne vsebine, zato so naši članki brezplačni za vse obiskovalce portala iskreni.net. Če ste med njimi, vabljeni, da nas še naprej berete brezplačno.

Če pa ste med tistimi, ki si na srečo lahko privoščite tudi nekaj več, vabljeni, da naše delo finančno podprete in prispevate k večji kakovosti življenja posameznikov in boljšim odnosom v slovenskih družinah.

Odločite se za enkratno ali mesečno donacijo v poljubnem znesku. Vsak prispevek šteje!

Doniraj

Lahko pa postanete tudi naš naročnik in z enim paketom dostopate do zaklenjenih vsebin in izobraževalnih oddaj s področja medsebojnih odnosov, vzgoje, osebne rasti in financ.

Preveri pakete in se naroči

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja