Skakalec Žiga Jelar svojo pesem posvetil osebam z Downovim sindromom

Foto: Instagram profil Žiga Jelar

Eden najboljših slovenskih smučarskih skakalcev Žiga Jelar, ki je na ekipni tekmi v Planici skupaj z Lovrom Kosom, Timijem Zajcem in Anžetom Laniškom postal svetovni prvak, je predan glasbenik. Eno izmed pesmi s svojega albuma je posvetil osebam z Downovim sindromom.

25-letni Žiga Jelar je svoj prvi album Brez pravil izdal februarja, tik pred svetovnim prvenstvom v Planici. V njem je tudi pesem Ko gorijo solze, za katero je Žiga napisal tako glasbo kot besedilo. Navdih zanjo je dobil pri svoji sedem let starejši sestri Sari, ki se je zaradi zapletov pri porodu rodila s poškodbo možganov, zaradi česar ima posebne potrebe. Žiga je nanjo zelo navezan, med odraščanjem z njo pa se je zavedel, s koliko predsodki in ovirami se mora soočati. Pesem je na koncu posvetil družinski prijateljici Sari Horvat, ki je umrla lanskega decembra.

V besedilu pesmi se Žiga sprašuje: »Zakaj gorijo solze, zakaj gori srce? A gledamo drugače na dobro, vero, upanje?« V simpatičnem videospotu nastopa več oseb z Downovim sindromom, od malčkov in otrok do odraslih. Žiga pravi, da je vsem želel približati njihovo ljubeznivost, iskrenost in empatijo, kar mu je brez dvoma uspelo. Posnetek je poln širokih nasmehov, objemov in pristnega veselja, ki ga osebe z Downovim sindromom ne le živijo, ampak prinašajo tudi vsem okrog sebe.

 

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja