Pevec uspešnice Despacito se je spreobrnil v krščanstvo in to javno oznanil na koncertu

Foto: Youtube zaslon zajem

Gotovo se še spomnite latinsko ameriške uspešnice “Despacito” izpred nekaj let, na katero je plesalo staro in mlado.

Pesem (in predvsem njen spot) sicer ni delovala posebno krščansko, je pa vsekakor podrla vse rekorde predvajanosti in postala najbolj poslušana pesem v zgodovini. Daddy Yankee je v glasbenem poslu že od svojega 17. leta in danes velja za najbolj znanega predstavnika latinskoameriške zvrsti reggaetona. Njegove pesmi in spremljajoči videospoti pogosto močno namigujejo na spolnost.

Ne glede na to pa je pevec Daddy Yankee je nedavno javno oznanil svojo spreobrnitev h krščanski veri.

Na zaključnem koncertu svoje poslovilne turneje v domačem mestu San Juan v Portoriku je dejal, da bo odslej živel za Jezusa. “Ni me sram povedati celemu svetu, da Jezus živi v meni,” je povedal 46-letni Ramón Luis Ayala Rodríguez, kar je pevčevo pravo ime.

V posnetku s koncerta je povedal: “Dolgo časa sem poskušal zapolniti praznino v svojem življenju, ki je nihče ni mogel zapolniti. Včasih sem bil videti zelo srečen, a nekaj je manjkalo, da bi bil popoln. Moram priznati, da je nekomu uspelo zapolniti to praznino, ki sem jo dolgo čutil. Dolga leta sem lahko potoval po svetu, požel veliko aplavzov, pohval in nagrad; Spoznal pa sem nekaj, kar pravi Jezus: ‘Kaj koristi človeku, če pridobi ves svet, če izgubi svojo dušo.’ Nocoj prepoznam in me ni sram vsemu svetu povedati, da Jezus živi v meni in da bom živel zanj. Sveto pismo nam pravi, da kdor prepozna Jezusa pred vsemi tukaj na zemlji, ga bo Jezus prepoznal tudi pred svojim Očetom v nebesih. Ena zgodba je končana in začenja se nova. Nov začetek. Vsa orodja, ki jih imam v lasti, kot so glasba, družabna omrežja, mikrofon, so zdaj za Kraljestvo. Upam, da boš hodil z mano v tem novem začetku.”

Posnetek govora si je na pevčevem Instagram kanalu ogledalo že 34 milijonov ljudi.

Svoje življenje bo posvetil Jezusu

Daddy Yankee, ki je končal kariero glasbenika, je svoje oboževalce pozval, naj sledijo Jezusu, in napovedal, da bo vse, kar mu je dal Jezus, uporabil za božje kraljestvo. Pravi, da se želi v prihodnosti posvetiti oznanjanju evangelija. Ni sicer podal nobenih podrobnosti o svojem spreobrnjenju niti o tem, kateri veroizpovedi ali skupnosti pripada.

Na Twitterju (X-u) mu je za spreobrnitev v krščanstvo že čestital španski kardinal Juan José Omella iz Barcelone. Zapisal je, da je pevčeva izpoved lep primer, kako lahko Kristus spremeni življenje, če ga sprejmeš v svoje srce.

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja