Otroci alkoholikov – dokumentarna oddaja

Foto: zajem zaslona

Za RTV Slovenija je Natalija Gorščak pripravila dokumentarno oddajo, za katero lahko rečemo, da je glede na stanje naše družbe, v kateri je po ocenah do dvesto tisoč ljudi odvisnih od alkohola, nacionalnega pomena. Gostje v oddaji so vredni pozornosti vsakogar, ki bi želel narediti korak v svoji osebnostni rasti in se vsaj delno otresti žalostne dediščine, ki jo je prejel od odvisnih staršev.

Andrej Perko, Christian Gostečnik, Anton Kladnik, Sanja Rozman, Jože Ramovš in Tomislav Kuljiš pojasnjujejo posledice, ki jih alkoholizem starša pušča na otrocih. Pet odraslih otrok alkoholikov pa pričuje o svojih osebnih doživljanjih ob odvisnih starših. Tako lahko prisluhnemo Maji Gal Štromar, Katarini Nadrag, Alešu Čakšu, Damijanu Janžekoviču in Danici Tajčman.

Alkoholizem staršev na otrocih pušča globoke in boleče posledice, toda, kot na koncu oddaje zaključi Katarina Nadrag, smo – čeprav nas je ta vloga močno zaznamovala – veliko več kot samo otroci alkoholikov.

Opozorilo: Ogled je lahko boleč in izvabi solze. Toda ravne te so tiste, ki lahko stopijo neprebojni oklep, ki smo ga zgradili okoli sebe, da smo takrat preživeli, sedaj pa nas ovira in ločuje od polnega življenja.

Oddaja je na voljo v arhivu RTV: Dokumentarna oddaja Otroci alkoholikov 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja