Najboljše zdravilo v tej korona zmešnjavi je – objem!

Že vrabci čivkajo, da ima preprost objem vrsto zdravilnih učinkov na človeka. Na današnji svetovni dan objemov vam ponujamo šest razlogov, zakaj je učinkovito z objemom „odpravljati posledice“ trenutne epidemije in kako lahko objem pomaga pri preventivi. Izkoristimo njihovo brezplačno moč!

Zaradi objemov smo pametnejši

Ste vedeli, da objem pri otrocih pripomore k rasti in razvoju možganov? Več kot imajo otroci ljubečega fizičnega kontakta, bolje se razvijajo.

Otroci se trenutno na vseh področjih ne razvijajo tako, kot bi se v sicer normalnih okoliščinah – nimajo enakih možnosti kot prej razvijati svojih talentov (npr. športnih, glasbenih, …), nimajo enakih možnosti kot prej za učenje, za socializacijo, … In čeprav z objemom ne moremo ravno nadomestiti vsega razvoja, izkoristimo njegovo čudežno moč pri razvoju možganov.

Objemi vplivajo na fizični razvoj

Ne le na možgane, objem dobro vpliva na rast vsega telesa. Objem namreč poviša nivo oksitocina v telesu, kar pa posledično zviša nivoje nekaterih drugih hormonov, med drugim tudi rastnega.

Le katero otroško telo v tem času ne potrebuje dodatne spodbude k zdravemu telesnemu razvoju?

Objem ohranja zdravje

Hormon oksitocin med drugim tudi krepi imunski sistem. Objemi dokazano pomagajo pri tem, da telo težje zboli in se hitreje pozdravi.

Ne le koronavirus, tudi mnogi drugi virusi sredi zime kar mrgolijo okoli nas. Zadostna količina objemov na dan je gotovo eden izmed najbolj zabavnih in hkrati učinkovitih ščitov.

Objemi blažijo kričeče izpade

In teh v trenutni situaciji ni malo, kajne? Čisto vsem, od najmlajših do najstnikom, pa do nas odraslih se je življenje dobro zasukalo in nas postavilo v situacije, s katerimi se eni bolje in drugi slabše spopadamo. Več je trme, jeze in frustracij pri vseh starostih.

Dobra novica? Objem znižuje nivo stresnega hormona! Objemajte se preventivno, objemajte se v „glasni fazi“, objemite se, ko se strasti pomirijo. Izkoristite to brezplačno moč objema!

Objem povezuje

Mnogi stiki so nam bili odvzeti, vsaj tisti v živo, tisti, za katere smo ljudje ustvarjeni. In v vsem tem radi spregledamo tiste stike, ki so nam ostali. Ostali so nam najpristnejši, znotraj družine. Med seboj smo povezani na najrazličnejše načine. A če morda menite, da se premalo objemate (dvomim, da bi kdo dejal, da je objemanja preveč), okrepite to povezavo med vami. Garantiram, da dela čudeže!

Veliko objemov vam želim na današnji dan. In jutri. In vsak dan za tem. Naj vas vodi aktualnim razmeram prirejen pregovor: vsaj 10 objemov na dan odžene korono stran! 🙂