P. Ivan – film o patru Ivanu Žužku

Foto: osebni arhiv

Patra Ivana Žužka pri nas pozna le malokdo, v Italiji pa ga imajo za svetnika. Po vojni se mu je skupaj z bratom uspelo rešiti z vlaka, ki bi ju pripeljal v taborišče na Teharjah. V Italiji je vstopil k jezuitom in se po študiju in mašniškem posvečenju posvetil predvsem pravu vzhodnih katoliških Cerkva. Bil je eden najzaslužnejših za nastanek Zakonika kanonov vzhodnih Cerkva in tesen sodelavec papeža Janeza Pavla II. Posvečal se je tudi pastoralni dejavnosti v Združenju evropskih skavtov v Italiji.

Rok Pisk je leta 2016 v produkciji Socialne akademije o p. Ivanu Žužku posnel dokumentarni film s preprostim naslovom P. Ivan. Spodaj si ga lahko ogledate, ali pa si ga prenesete za kasnejši ogled (velikost datoteke 3,6 GB).

Povezava do filma:

Za prenos datoteke s filmom o p. Ivanu Žužku kliknite na spodnji gumb. Film boste prenesli na svoj računalnik v full HD velikosti (1920 x 1080).

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja