[Družinska adventna akcija 2019] Z medvedkom Benjaminom na poti v Betlehem

medvedek_benjamin

Tisti, ki delamo v centru Ljubljane, smo bili pred že kar nekaj časa opomnjeni, da se bližajo božični in novoletni prazniki. Nekateri mojstri so postavljali smreko in obešali lučke, drugi postavljali praznične stojnice. Vse je pripravljeno in le še malo od trenutka, ko bo mesto zasijalo v vsem svojem sijaju.

Vendar pa si mnogi poleg nakupovanja in opazovanja lučk želimo na prihajajoč božič, predvsem pa na rojstvo Odrešenika, pripraviti tudi drugače. Želimo se zbirati ob adventnem venčku in prebirati zgodbe, ki nam bodo razkrile pomen in poslanstvo Božjega Deteta in nas povezale med seboj.

Z medvedkom Benjaminom na razburljivo pot!

Zato smo za letošnjo adventno akcijo Zavoda Iskreni izbrali zgodbe iz knjige Kdaj bo že božič? nemške pisateljice za otroke Antonie Schneider, ki jih je prevedla Manica Marolt. V Preproste kratke zgodbe bodo gotovo nagovorile tako vas kot vaše otroke.zgodbah spremljamo malega medvedka Benjamina, kako sledi zvezdi repatici v Betlehem, na poti pa skozi različna srečanja in dogodke krepi svoje zaupanje v Boga. Njegova pot je namreč vse prej kot predvidljiva. Sreča namreč marsikoga, od velikana do mravlje, od osla do vola, pa od palice do krone. In prav vsako srečanje mu da misliti, nam in našim otrokom pa izhodišče za razmislek in pogovor. 

Izhodišča za pogovor in dnevne naloge za spodbudo

K zgodbam je prevajalka dodala še kratke dnevne naloge za otroke, seveda pa nikakor ni prepovedano, da se jim pri njihovem izpolnjevanju pridružimo tudi starši. Tako kot tudi ne pri barvanju ilustracij, ki jih je pripravila Lucija Pajk. 

Vabljeni torej k branju. Preproste kratke zgodbe bodo gotovo nagovorile tako vas kot vaše otroke. Z njimi si boste popestrili decembrske večere, upamo pa tudi, da boste z njihovo pomočjo pripravljeni na doživeto praznovanje enega izmed najpomembnejših krščanskih praznikov.

Brezplačen za vse, ki ga potrebujejo. Z vašo podporo.

Ne zmorejo vsi plačati za kakovostne in poučne vsebine, zato so naši članki brezplačni za vse obiskovalce portala iskreni.net. Če ste med njimi, vabljeni, da nas še naprej berete brezplačno.

Če pa ste med tistimi, ki si na srečo lahko privoščite tudi nekaj več, vabljeni, da naše delo finančno podprete in prispevate k večji kakovosti življenja posameznikov in boljšim odnosom v slovenskih družinah.

Odločite se za enkratno ali mesečno donacijo v poljubnem znesku. Vsak prispevek šteje!

Doniraj

Lahko pa postanete tudi naš naročnik in z enim paketom dostopate do zaklenjenih vsebin in izobraževalnih oddaj s področja medsebojnih odnosov, vzgoje, osebne rasti in financ.

Preveri pakete in se naroči

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja