[Družinska adventna akcija 2019] Z medvedkom Benjaminom na poti v Betlehem

medvedek_benjamin

Tisti, ki delamo v centru Ljubljane, smo bili pred že kar nekaj časa opomnjeni, da se bližajo božični in novoletni prazniki. Nekateri mojstri so postavljali smreko in obešali lučke, drugi postavljali praznične stojnice. Vse je pripravljeno in le še malo od trenutka, ko bo mesto zasijalo v vsem svojem sijaju.

Vendar pa si mnogi poleg nakupovanja in opazovanja lučk želimo na prihajajoč božič, predvsem pa na rojstvo Odrešenika, pripraviti tudi drugače. Želimo se zbirati ob adventnem venčku in prebirati zgodbe, ki nam bodo razkrile pomen in poslanstvo Božjega Deteta in nas povezale med seboj.

Z medvedkom Benjaminom na razburljivo pot!

Zato smo za letošnjo adventno akcijo Zavoda Iskreni izbrali zgodbe iz knjige Kdaj bo že božič? nemške pisateljice za otroke Antonie Schneider, ki jih je prevedla Manica Marolt. V Preproste kratke zgodbe bodo gotovo nagovorile tako vas kot vaše otroke.zgodbah spremljamo malega medvedka Benjamina, kako sledi zvezdi repatici v Betlehem, na poti pa skozi različna srečanja in dogodke krepi svoje zaupanje v Boga. Njegova pot je namreč vse prej kot predvidljiva. Sreča namreč marsikoga, od velikana do mravlje, od osla do vola, pa od palice do krone. In prav vsako srečanje mu da misliti, nam in našim otrokom pa izhodišče za razmislek in pogovor. 

Izhodišča za pogovor in dnevne naloge za spodbudo

K zgodbam je prevajalka dodala še kratke dnevne naloge za otroke, seveda pa nikakor ni prepovedano, da se jim pri njihovem izpolnjevanju pridružimo tudi starši. Tako kot tudi ne pri barvanju ilustracij, ki jih je pripravila Lucija Pajk. 

Vabljeni torej k branju. Preproste kratke zgodbe bodo gotovo nagovorile tako vas kot vaše otroke. Z njimi si boste popestrili decembrske večere, upamo pa tudi, da boste z njihovo pomočjo pripravljeni na doživeto praznovanje enega izmed najpomembnejših krščanskih praznikov.

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja