Družini, v kateri mama moli, gre dobro!

Foto: Shutterstock

Mame imamo nekje globoko shranjene spomine na čase, ko smo se lahko zjutraj v miru uredile, zajtrkovale, pile kavo, sedle na najljubši naslonjač in v miru molile, brale Sveto pismo … Obisk maše je bil odvisen od našega razpoloženja, in ne od urnika in zdravja naših otrok.

Morda pa smo tudi mame, ki nismo nikoli zares molile. Kak očenaš v stiski in kakšna tiha misel na to, da bi bilo našim dragim dobro. Sedaj pa čutimo klic, da bi odrinile malo bolj na globoko. Nikoli ni prepozno za srečanje s svojim srcem in Tistim, ki čaka na nas.

Nedavno je pri založbi Emanuel izšla prelepa knjiga z naslovom Mama moli. Avtorica Claire de Féligonde, ki je tudi sama mama petih majhnih otrok, ve, kako težko je povprečni mami najti nekaj minut zase. V vsem družinskem živžavu za mamino dušo pogosto zmanjka časa.

Vendar ni treba, da bi zaradi tega trpelo naše duhovno in molitveno življenje.

V knjigi boste našle konkretne in posrečene ideje, kako molitev kljub pomanjkanju časa vključiti v središče svojega življenja. Knjiga je polna humorja in iskrivosti ter nas spomni na to, da ne obstaja le ena vrsta molitve in da lahko tudi v najbolj napornem delovniku najdemo trenutke za Božji objem. »Moliti« se pač včasih, kot piše v knjigi, rima s »potiti«.

Knjiga Mama moli je odlično darilo – sebi, prijateljici, sestri, mami, hčerki … Najdete jo tudi v naši spletni knjigarni.

Nekaj nasvetov, ki jih boste našli v knjigi

 • Molitev lahko vključimo v vsak trenutek svojega dneva. Ni treba iskati idealnih okoliščin, pomembno je, da molimo v tisti situaciji, v kateri smo. Bogu ni mar za ideale, On hoče našo izročitev v tistem trenutku, v katerem smo in kakršnekoli smo.
 • Izjemno pomembna je jutranja molitev, ki daje tempo celemu dnevu. Ni nujno, da je dolga in poglobljena, če okoliščine tega ne dopuščajo. Tudi nekaj minut tišine zadostuje, da vstopimo v Njegovo prisotnost.
 • Tudi ko nam gre vse narobe, lahko to prinesemo pred Jezusa. Kot se je Jezus pridružil razočaranima učencema na poti v Emavs, tako bo hodil z nami skozi naša razočaranja in tegobe.
 • Ključna je odločitev. Da si rečemo: 10 minut na dan bom tiho. Če pridejo misli, jih sproti izročam in se vračam k tišini. Ker molitev ni samo, da me nekaj govorimo, molitev je tudi poslušanje.
 • Nameni molitve naj bodo čim bolj konkretni. Bog, izročam ti tega svojega otroka, da bo danes zbran pri testu … Prosim te za tega otroka, da bo našel prijatelje po Tvojem srcu …
 • Poznamo različne načine molitve. Raziskujte, preizkušajte, kaj najbolj nagovarja vaše srce.

Prevajalka, ki moli

Knjigo je iz francoščine v slovenščino prevedla ena najbolj plodovitih avtoric našega portala, Eva Markovič. Nedavno jo je tudi predstavila v oddaji Svetovalnica na Radiu Ognjišče. Eva ima kot mama štirih otrok veliko izkušenj z molitvijo v prezaposlenem vsakdanjiku. Pravi, da ni ključna kvantiteta molitve, ampak predvsem pripravljenost. Tudi če gre le za pet minut zjutraj, te minute spremenijo mamino naravnanost in potek celotnega dneva.

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Komentarji

 1. Hmm…
  Saj ne vem,
  Morda obstajata molitev in “molitev”?
  Res ne vem.

  Je to molitev, ko je žena intimna s ½m³ teološkimi knjigami, za sozakonca je pa najbolj vesela, če je nekje daaaleč?

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja