Družina Bokal: Zakaj letos komaj čakamo festival družin?

Thumbnail

Pred letošnjim festivalom družin, ki bo od 27. do 29. junija na Otočcu, malce obudimo spomine na lansko leto. Kako je ena od udeleženih družin lani doživela svoj prvi festival na Rogli?

Program in brezplačno vstopnico na letošnji Festival družin najdete na festivalski spletni strani, tokrat pa objavljamo izkušnjo iz lanskega leta:

To bo nekaj za nas!

Brskam po facebooku in naletim na reklamo … neki Festival družin. Si mislim »zanimivo« …. Podobica naslikane družine se mi z zadnje strani Družine spet smehlja. In ko se še tretjič srečam s to »družinico«, si stvar le pogledam od bližje. Hitro pride spoznanje, to je nekaj za nas! In ob tako polnem in zanimivem programu je jasno, da bomo na Rogli dva dni.

Juhuhu, Festival družin je tu! Čeprav še nikoli nismo bili na Festivalu, smo se veselili odhoda na Roglo. Za invalidno babico smo našli varstvo in že se je naš kombi vzpenjal po strminah vse tja do cilja – prizorišča Festivala družin!

Samo še apartma najdemo in že smo v vrvežu iger … Sestavili smo svojo ekipo za nogomet. Ker nas je bilo dovolj, smo igralce še posodili drugim ekipam. Nas je kar sedem in pravzaprav vsi radi brcamo žogo. No, mami raje strastno navija. J Po ustih se nam topi nagrada za dobro odbrcano tekmo in že hitimo k hoduljam, k žakljem in še tam pokažemo, kaj znamo.

Oskrbljene bojne rane

Znamo marsikaj in včasih kar preveč. Tekmovalnost in navdušenje nad igrami sta že puščala prve sledi. Ko se je hčerka pošteno podrgnila, smo skrbnim prostovoljcem rekli, da ne potrebujemo nobenega obliža, niti kaj drugega. Saj se bo samo od sebe lepo zacelilo.

Pravi festival, kjer je pomembno samo to, da smo tam kot družina, da se imamo lepo.A že kmalu smo bili hvaležni za prostovoljce, saj se je polomil tudi sin. Našo stisko so videli prostovoljci in nam takoj priskrbeli dežurnega zdravnika. A kar zdravnika imajo tukaj? Moram priznati, jaz sem bila navdušena – zdravnik se je namreč „skrival“ med delavnimi prostovoljci! Tako nam je bila odvzeta nepotrebna pot do urgence, pa tudi nepotrebne skrbi, ker je zdravnik svoje delo opravil strokovno kar na dogodku. Izkazalo se je, da bo za sina dovolj trikotna ruta in kaka tableta za lajšanje bolečin. Čeprav ga je bolelo, je želel ostati in vsi smo lahko uživali naprej. Veseli, da bomo lahko ostali, da ne bo potreben odhod ne na urgenco niti domov.

Kar zajtrk bi preskočili!

Prvi dan je minil ob tabornem ognju in peki hrenovk.

Mlajši člani družine bi nedeljski zajtrk kar preskočili … Ko pa nas čaka toliko stvari! Tek in labirint, spuščanje po hribu in glasbeni nastopi. Predavanja, predstave … No, ampak za dobro jutro le en velik hvala in pozdrav Njemu pri maši. Čudovito, ko  se zberemo v naravi, Njemu dajemo slavo in čast, združeni v eno veliko družino.

Ni bilo konca želja, ni bilo konca programa. Pogosto so kar trije naenkrat zavpili: “Mami, poglej! Še tja! Ati, tam še nismo bili! Da ne pozabimo tega!” Uživali smo v igrah, delavnicah. Z veseljem sva prisluhnila pogovorom in predstavam.

Odštevamo dneve …

Sonce je počasi zahajalo, naša četica se je počasi odpravila spet po naš kombi. Žalostni, da je vsega že konec, polni vtisov smo sedli v avto in po poti do doma še enkrat vse podoživljali. Resnično lepo nam je bilo.

Pravi festival, kjer je pomembno samo to, da smo tam kot družina, da se imamo lepo. Da se kaj naučimo, nagledamo, naigramo. Da spoznavamo prijatelje, preživimo čas skupaj in delamo načrte, kako bomo šli na Festival družin naslednje leto. In sedaj odštevamo, kdaj bodo spet prišli dnevi, ko se bomo imeli lepo na Festivalu družin 2014. Komaj čakamo, ker program je spet zanimiv, vabljiv, preprosto SUPER!

Družina Bokal

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja