»Dobila sva potrditev, da želiva drug drugemu reči da za vse življenje.«

Foto: Shutterstock

Se pripravljata na poroko? Razmišljata, katero pripravo na zakon izbrati?

V Zavodu iskreni že 14. leto pripravljamo program E-priprava na zakon. Program traja tri mesece in vama omogoča, da si vzameta čas za vajin odnos, se pogovorita o temah, s katerimi se bosta srečevala v zakonu, ter postavita trdne temelje za vajin zakon.

E-priprava na zakon poteka v zaprtih elektronskih skupinah, kjer pari najprej dobijo teme za pogovor. Ko se o njih pogovorijo, s soudeleženci podelijo svoj pogled na tematiko, svoje izkušnje pa z njimi podelita tudi zakonska para, ki vodita skupino.

Poleg elektronskega dela pa E-priprava vključuje tudi dve srečanji v živo: uvodno spoznavno srečanje ter vsebinsko bogat zaključni vikend, kjer se parom in voditeljskima paroma pridruži tudi duhovni spremljevalec.

 


Dva para nekdanjih udeležencev sta nam zaupala svojo izkušnjo:

»Odločitev za E-pripravo pri Iskrenih je bila za naju drzen korak in izstop iz povprečnosti hitrih priprav na zakon. Na odločitev za E-pripravo je vplivala znanka, ki je program dobro poznala in nama ga je priporočila. Ko sva se odločila za E-pripravo, nisva še nič načrtovala poroke. S pripravo sva želela še bolj odkriti drug drugega, postaviti trdne temelje za skupno pot in preživeti čas s pari v spoznavanju.

Občutki ob začetku priprave so bili mešani, ker nisva vedela, kaj pričakovati. Že prvo, spoznavno srečanje nama je pustilo pozitiven vtis, nama dalo zagon, da sva vestno odgovarjala na forumu in z branjem objav drugih spoznavala ostale pare, kako se spopadajo s težavami, s katerimi se pari v spoznavanju srečujemo. Zaključni vikend pa je v nama pustil poseben pečat. Pričevanja voditeljskih parov in duhovnih spremljevalcev so nama vlila pogum za resnejšo nadaljnjo pripravo na poroko. V nama je dozorela odločitev, da se poročiva.

Všeč nama je bila naravnanost programa, ki smo ga s svojimi razmišljanji in vprašanji usmerjali udeleženci E-priprave. Teme so bile prilagojene našim vprašanjem, pričevanja pa so vse le še poglobila.«

Andreja in Gašper

 

»Preko tem, s katerimi sva se srečala v e-pripravi, sva se pogovarjala o stvareh, o katerih prej nisva kaj dosti razmišljala, tako sva jim sedaj lahko namenila več pozornosti. Strinjava se, da je bil vikend vrhunec priprave – pričevanja, pogovori, spoznavanje ostalih parov, podajanje izkušenj in nasvetov že poročenih parov ter predavanja duhovnih spremljevalcev so nas vse nagovorila in obogatila. Z vsem tem sva se še bolje spoznala, zrasla in utrdila najin odnos, hkrati pa dobila potrditev, da želiva drug drugemu reči DA za vse življenje.«

Katarina in Miha


Prijave za jesenski termin, ki se prične 10. oktobra 2018, že zbiramo. Prijavita se lahko TUKAJ.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja