Adventne minute za družino: “Odvrzimo dela teme in si nadenimo orožje luči.”

Vir: Shutterstock

Vstopili smo v advent. Kot obljubljeno, vam bomo vsak dan, okoli četrte ure popoldan, ponudili nekaj vsebin, ki vam lahko pomagajo pri družinski večerni molitvi. Našli jih boste takoj pod naslovnico v kotičku “Adventne minute”.
Povabljeni torej, da se vsak večer kot družina zberete ob adventnem venčku ter ob Božji besedi premišljujete prihod Odrešenika. Naj vaša srca prežame mir, toplina, pričakovanje in veselje. Naj Beseda naredi prostor v vaših srcih za Gospoda!

Vstopimo v molitev: ”V imenu Očeta in Sina …”

Besedilo pesmi:

Luč ljubezni božanske sveti, skoz’ temo in skoz’ mrak posveti.
Luč sveta z milostjo nas obdaja, Duh resnice teme osvobaja.
Sveti naj Luč, Jezus je Luč!

Ref: Sveti naj luč veličastva zdaj v tej deželi,
Božji naj Duh razsvetli nam pot!
Reka, o Bog, reka milosti naj poplavlja,
željo nam vlij po Besedi, Gospod.

Bog, zatečem naj se spoštljivo iz teme v Tvojo luč iskrivo.
Tvoja kri me ponese v svetlobo, mračnost mojo odstri in tesnobo.
Sveti naj Luč, name posij.

Ko strmimo v kraljevsko slavo, v srcih sije nam veličastvo.
Tebi, Bog, smo življenja predali, Tvoja zgodba naj v njih se zrcali.
Sveti naj Luč, sveti naj Luč.

Iz pisma apostola Pavla Rimljanom (Rim 13,11-14)

Bratje in sestre, poznate čas, v katerem smo. Ura je že, da se zbudite iz spanja, zdaj je naša rešitev bliže kakor takrat, ko smo vero sprejeli. Noč se je pomaknila naprej in dan se je približal. Odvrzímo torej dela temè in nadenímo si orožje lučí. Živímo pošteno, dnevu primerno: ne v požrešnosti in v popivanju, ne v posteljah in v razuzdanosti, ne v prepirljivosti in v nevoščljivosti. Pač pa si oblecíte Gospoda Jezusa Kristusa in ne skrbíte za telo, da bi stregli njegovim poželenjem.

Po mestih so se prižgale praznične lučke, s stojnic diši in vabi, naj se ustavimo, si kaj privoščimo, poveselimo. Tudi reklame, ki nas napadajo z ekranov in panojev, vabijo k trošenju in uporabljanju.

Ti pa, Gospod, praviš, naj ne strežemo telesu in temu, kar si želi. Zakaj? Tako lahko je jesti, piti, uživati, se prepustiti, ne razmišljati … Tako ali tako je na vseh zakotnih ulicah temno, mrzlo. Ko bomo prišli domov, nas bo tam čakal hlad in dolgčas. Uživajmo torej, pravi svet.

Ti pa, Gospod, obljubljaš, da je ob tebi toplo in svetlo tudi v najbolj oddaljenih ulicah in hišah, celo v hlevu, kjer si se rodil.

Pokaži nam svetlobo, ki prekaša blišč novoletnih lučk, in hrano, ki nam da več moči kot največ sladkarij, kar jih zmoremo pojesti.

Slava Očetu in Sinu in Svetemu Duhu …

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja