9. teden

Nosečnica
Imate zamašen nos? Nabrekla nosna sluznica in krvavitve iz nosu sta pogosti nadlogi nosečnic, še posebej v zimskem času. Pomagajo vlažilci zraka in večkrat dnevno kapljanje fiziološke raztopine v nos. Vaše prsi so zdaj popolnejše kot kdaj koli prej in zelo občutljive. Dobro jih podprite s športnim nedrčkom. Še vedno se verjetno počutite utrujene, imate vrtoglavico, vas peče zgaga in nimate posebnega apetita. Nosečnost je včasih res naporna.
Plod
Dolžina: 22 do 30 mm (od temena do trtice), teža: 3 g  Zarodek je velik kot oliva. Na ultrazvoku se že vidijo komolci in zasnove prstov, ki vztrajno rastejo. Srce je razdeljeno v 4 prekate. Na prstih so že tipalne blazinice. Repek izginja, hrbtenica je vse bolj vzravnana in tudi spol je že izoblikovan – notranji spolni organi so se zdaj dokončno oblikovali v testise ali jajčnike.
Bodoči očka
Ste ob njenih nenadnih izbruhih joka zmedeni? To so vplivi hormonov, ki povečajo na razdražljivost in nihanje razpoloženja.
Dvojčka
Nosečnica z dvojčki več pridobiva na teži, vendar šele v drugi polovici nosečnosti. Zgornja meja pridobljene teže naj bi bila okrog 18 do 20 kg, do zdaj pa povečanje teže tudi pri dvojčkih še ni potrebno.
 
pretekli teden | domov | naslednji teden

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Preveri pakete

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja