7. teden

Nosečnica
Jutranje slabosti še kar vztrajajo. Poskusite jih omiliti z rednimi majhnimi obroki, nekaterim nosečnicam pa zelo pomagajo izdelki iz ingverja (čaj, keksi …). Naj vam bo v tolažbo, da slabosti ne trajajo večno. Pri večini nosečnic ponehajo okoli tretjega meseca. V prvih tednih lahko pridobite ali celo izgubite nekaj teže. Oboje je povsem normalno, zato še naprej skrbite za zdravo in redno prehranjevanje, saj zarodek za svoj razvoj potrebuje ustrezna hranila.
Plod
Dolžina: 4 do 5 mm (od temena do trtice) Zarodek je velik kot zrno riža ali borovnica in je že 10.000 krat večji kot ob spočetju. Po obliki je kot fižolček z zadebeljeno glavo, ki je nagnjena naprej. V tem tednu se bodo razvile dlani in prsti na rokah in nogah. Pojavi se tudi genitalni greben, vendar razlikovanje med dečkom in deklico še ni možno. Tvoriti se prične nosna kost in drugi od treh parov ledvic, ki so del prehodne faze razvoja zarodka.
Bodoči očka
Do bodoče mamice bodite še naprej razumevajoči in pozorni ter jo razvajajte. Si želite spolne intime – kar brez strahu, s tem otročku nič ne škodite. Vendar pa bodoči mamici  morda v prvih mesecih nosečnosti zaradi slabega počutja ni veliko do spolnosti.
  Dvojčka
Pazite na primerno prehrano, ki naj vsebuje dovolj mineralov, vitaminov in beljakovin. Ne jejte za dva ali tri, pač pa skrbite, da bo hrana kakovostna.
 
pretekli teden | domov | naslednji teden

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Preveri pakete

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja