6. teden

Nosečnica
V tem tednu se običajno pojavijo nosečniške slabosti, pri nekaterih nosečnicah pa se pojavi že prej in se v tem tednu še okrepijo. Čeprav se o nosečniški slabosti govori kot o jutranji slabosti, lahko ta traja ves dan in celo ponoči. Poleg slabosti občutite napete in težke dojke, kolobarji okrog prsnih bradavic potemnijo in se povečajo, včasih pa se pojavijo tudi lise po obrazu. Utrujenost se še povečuje, zato počivajte.
Plod
Dolžina: 2 do 4 mm (od temena do trtice). Zarodek je velik kot zrno graha. Ta teden je za zarodek zelo naporen. Razvijati se začenjajo grlo, notranje uho, oči, usta ter posteljica, ki bo v polnosti postala odgovorna za preživetje zarodka okoli 12. tedna. Pri zarodku že opazimo prve srčne utripe, kri pa že potuje po krvnem obtoku. Srce je veliko že kot drobno makovo zrno.
Bodoči očka
Če spada bodoča mamica med tiste nesrečnice, ki jo mučijo slabosti, verjetno tudi vam ni lahko. Čeprav ji ne morete pregnati slabosti, pa ste ji lahko v veliko pomoč. Poskrbite, da bo imela ob postelji vedno na volje krekerje, ki jih bo lahko pojedla še preden vstane iz postelje.
Dvojčka
Znaki nosečnosti so pri dvojčkih lahko močnejši. Še posebej slabosti so običajno posebej izrazite.
 
pretekli teden | domov | naslednji teden 

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Preveri pakete

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja