40 Slovo: »Nikoli se ne osamite, iščite odrešujočo bližino!«

Thumbnail

Pa smo prispeli do konca postnega časa! Kaj nam ima Karel Gržan povedati za slovo od postne akcije za zakonce? In kakšen je zadnji izziv, ki naju čaka?

Hvala vsem, ki ste vztrajali na 40-dnevni poti postne akciji za zakonce na iskreni.net. Hvala za vsak trenutek, ki ste ga preživeli z nami, tudi če vam ni uspelo biti v postni akciji vsak dan ali ste pokukali samo sem ter tja.

Hvala pa predvsem vama za vsak trenutek, ki sta ga podarila drug drugemu ob ogledu naših video spodbud, v pogovoru ali ob premišljevanju izbranih besedil.

Naj Vstali Gospod vsak tak trenutek obilno blagoslovi in pomnoži!

Vprašanje za pogovor med zakoncema

  • Nekaj trenutkov si ogledujta spodnjo sliko. Kaj na njej vidita? Kaj ob njej doživljata?

»Ne pozabimo na naše najbližje, na tiste ki so v največji nevarnosti, da bodo spregledani od naših pozornosti,« pravi v današnjem videu za slovo Karel Gržan.

Zato za slovo od postne akcije sprejmita kakšen »velikonočni sklep«. Kako bova v letošnjem velikonočnem času živela odnose drug z drugim in do najinih otrok?

Besedilo za premišljevanje

Jezus je rekel svojim učencem: “Resnično, resnično, povem vam: Jokali in žalovali boste, svet pa se bo veselil. Vi boste žalovali, toda vaša žalost se bo spremenila v veselje. Žena na porodu čuti žalost, ker je prišla njena ura. Ko pa rodi, se ne spominja več tesnobe zavoljo veselja, ker se je človek rodil na svet. Tudi vi ste zdaj žalostni. Toda spet vas bom videl in vaše srce se bo veselilo in veselja vam nihče ne bo vzel.” 

Jezus, ko se je na veliki četrtek poslavljal od svojih učencev, Jn 16,20-22.