15. teden

Nosečnica
Vaše srce dela s polno močjo in prečrpa kar za 20% več krvi kot pred nosečnostjo, saj mora plod oskrbeti z dovolj veliko količino kisika in hranil. Do konca nosečnosti pa se bo ta količina še povečala, saj bo proti koncu nosečnosti moralo srce prečrpati kar 30 – 50 % več krvi kot pred nosečnostjo. Nekatere nosečnice opazijo tudi povečan izcedek iz nožnice. Če je ta bel in nima posebnega vonja, ter spolovilo ne peče, je to povsem normalno.
Plod
Dolžina: 104 do 114 mm (od temena do trtice), teža: 50 g  Plod je velik kot jabolko ali pomaranča in v tem času že sesa palec na roki, kar se lahko opazi tudi na ultrazvočnem pregledu. Njegova koža je zelo tanka, tako da so v njej vidne številne žilice, ki jih pri donošenem dojenčku ne vidimo več, prekrivati pa jo že začenjajo puhaste mehke dlačice (lanugo), ki bodo pomagale uravnavati telesno temperaturo.
Bodoči očka
Z bodočo mamico uživajta v lepih trenutkih nosečnosti. Masaža stopal bo tudi sedaj čudežno vplivala na razpoloženje mamice. Mamico tudi čim večkrat objemite. Večkrat kot jo boste objeli, večkrat bo sama potem objemala otroka in vas.
Dvojčka
V tem času se začne opravljati serumski trojni presejalni test za oceno tveganja za Downov sindrom pri enojčkih, vendar ti testi pri dvojčkih niso primerni, ker se ne da razločiti med hormoni obeh posteljic.
 
pretekli teden | domov | naslednji teden

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Preveri pakete

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja