14. teden

Nosečnica
Nosečnost napreduje z nezmanjšano hitrostjo. To je teden, ko se pri večini nosečnic začne kazati trebušček, saj maternica sega nad sramnično kost. Počutje je boljše, slabosti so minile in imate obilico energije. Hormonske spremembe postajajo vse bolj očitne, saj se vpliv hormonov na kožo, mlečne žleze in presnovo še poveča. Že prej opazna temno rjava črta po sredini trebuha od popka navzdol in kolobarji okoli prsnih bradavic postajajo vse bolj očitni, prav tako pa so bolj opazne tudi lise po obrazu, strije in še kakšna druga nosečniška nadloga.
Plod
Dolžina: 80 do 93 mm (od temena do trtice), teža: 25 g   Plod je velik kot limona. Gibi so zdaj že bolj usklajeni. Delovati je začelo živčevje. Na glavi so že prvi lasje. Tvoriti se začenja urin, ki z izločanjem postaja pomembna sestavina plodovnice. Plodovnica se v celoti obnovi najmanj vsake 3 ure. Plod že diha, pri čemer vdihava in izdihava plodovnico v pljuča in nazaj ven. V vranici se tvorijo rdeče krvničke.
Bodoči očka
Začel se je mirnejši del nosečnosti in življenje z bodočo mamico bo lažje. Slabosti in velika utrujenost so mimo, tako bo tudi več volje za izkazovanje nežnosti.
Dvojčka
Poskušajte najti sorodno dušo, s katero si boste pomagali prebiti skozi težja obdobja nosečnosti. Prav pa vam bodo prišli tudi nasveti izkušenih mamic dvojčkov.
 
pretekli teden | domov | naslednji teden

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Preveri pakete

Komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja