13. teden

Nosečnica
Dobrodošli v drugem trimesečju! Verjetno kar ne morete verjeti, kako hitro teče čas. Najbolj kritično obdobje je za vami in pravkar ste vstopili v najmirnejše obdobje nosečnosti. Začetne nosečniške težave so verjetno že minile in končno se boste počutili kot prava »nosečnica«. Trebušček bo postajal vse opaznejši, vi pa boste prekipevali od energije. Vendar kljub vsemu ne pozabite na potreben počitek.
Plod
Dolžina: 75 mm (od temena do trtice), teža: 20 g Plod je velik kot breskev. Pod dlesnimi so že zasnove vseh 20 mlečnih zob, ki čakajo na svoj trenutek. Poteka intenziven razvoj živčevja, saj narašča število živčnih celic ter število sinaps med njimi. Črevesje se je dokončno preselilo nazaj v plodovo trebušno votlino, kjer se že naprej guba, trebušna slinavka pa že izloča hormon insulin, ki skrbi za uravnavanje sladkorja v krvi.
Bodoči očka
Čas je za praznovanje. Z bodočo mamico sta vstopila v drugo trimesečje in lahko si malo oddahnete.
Dvojčka
Zdaj je zadnji čas za presejalni test za Downov sindrom pri dvojčkih, ker kasnejši serumski testi pri dvojčkih niso uporabni, ker ni možno razločevati med hormoni obeh posteljic.
 
pretekli teden | domov | naslednji teden

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Preveri pakete

Komentarji

  1. to so dobri 3 meseci. Za gibe je pa še malo zgodaj, čeprav jih nekatere baje čutijo že pri 12. tednih.

    Če si prvič noseča, potem boš na gibe verjetno še kar nekaj časa čakala, v drugo so “prej”, ker ženska že ve, kaj mora čutit :))

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja