12. teden

Nosečnica
Ste že kaj manj utrujene in vam je manj slabo? Pri mnogih bodo slabosti ta teden začele popuščati, nekatere pa boste morale še malo počakati. V kolikor pa bodo še vztrajale, pa ste verjetno ena od 1% nosečnic, ki slabosti čutijo do konca nosečnosti. Glavoboli, ki so morda za kratek čas izginili, se bodo lahko znova pojavili zaradi povečanega volumna krvi.
Plod
Dolžina: 61 mm (od temena do trtice), teža: 8 do 14 g Plod je velik kot sliva. V zadnjih treh tednih se je dolžina skoraj podvojila. Na ultrazvoku vidimo plod v celoti z vsemi podrobnostmi. Razpoznavna so že spolovila in strokovnjak že lahko določi, ali nosite dečka ali deklico. Organi in kosti se intenzivno razvijajo – najprej se tvori ogrodje, nato tkiva: mišice in maščobe bodo sledile kasneje.
Bodoči očka
Tudi vi se poskusite čim bolj pripraviti na novega člana. Na spletu lahko najdete veliko informacij, tudi takšnih namenjenih bodočim očetom. Preberite pa tudi kakšno knjigo na to temo, ker vam bo znanje še kako prav prišlo.
Dvojčka
Velikost maternice že vidno prehiteva pričakovano velikost pri enoplodni nosečnosti. Zdaj je zadnji čas, da se z ultrazvokom loči med enojajčnimi in dvojajčnimi dvojčki.
 
pretekli teden | domov | naslednji teden

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Preveri pakete

Komentarji

  1. Ja to je pa zelo odvisno. Glede na to, da je to prva nosečnost, se zna trebušček še lep čas skrivati. Potem je odvisno tudi od tega, kako nosiš (če zadaj, potem je trebušček kasneje viden).
    Pri meni se je v prvi nosečnosti začel kazat trebušček šele nekje na polovici nosečnosti, pri nekaterih se tudi še kasneje.

    1. NO, na srečo je bilo tole z slabostjo meni prihranjeno, tako da sem se v nočesnosti kar dobro počutila.Super se mi je zdelo, da si lahko privoščim več čeprav se mi še zdaj vse pozna in mi kilogramčki kar nočejo splahneti. Trebušček sem pa tudi kmalu dobila nekje pri 5-6 mesecu. Bo že nekoč a ne

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja