11. teden

Nosečnica
Pridobivanje teže skrbi večino nosečnic. Do tega tedna se večina zredi zelo malo, nekaterim se teža praktično ne spremeni. V prvih treh mesecih naj ne bi pridobili več kot 0,5 do 1 kg na mesec, nekatere nosečnice pa zaradi slabosti in bruhanja celo izgubijo kakšen kilogram. Če nimate pravega apetita, ne skrbite, tudi ta bo prišel, ko bodo slabosti izginile, čeprav bo določena hrana oz. vonji za vas še vedno moteča. Če vam je še slabo, bodo slabosti verjetno kmalu prenehale.
Plod
Dolžina: 44 do 60 mm (od temena do trtice), teža: 8 gramov  Plod je velik kot limeta. Njegova  glava predstavlja 1/3 celotne dolžine telesa, to razmerje pa se spreminja z rastjo ploda – trup bo postajal vedno večji, tako da bo ob roku glavica predstavljala le še 1/5 celega trupa. Ta teden se začne razvijati očesna šarenica, na prstih pa se pojavljajo nohtki. Plod že stiska pesti in odpira dlani.
Bodoči očka
Tudi vi si vzemite nekaj časa zase. Nikakor pa ne pozabite pospremiti bodoče mamice na pregled, vsaj takrat ne, ko jo čaka ultrazvok.
Dvojčka
Izkušnje z dvojčki so nekaj posebnega, zato navežite stik s kakšno od družin z dvojčki. Ti vam bodo tudi najbolj znali svetovati, kaj za dvojčke res potrebujete in kaj je le reklamni hit.
 
pretekli teden | domov | naslednji teden

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Preveri pakete

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja