11-letna deklica o filmu Marijina zemlja

Thumbnail

Kaj je o filmu Marijina zemlja povedala 11-letna deklica? Jo je pretresel, presenetil, spremenil? Njeni odgovori in njeno tankočutno opazovanje filma so v marsičem presenetili mamico, ki nam je posredovala tale zapis.

Pohvale in vabila na ogled filma Marijina zemlja, ki se je vrtel v kinih, so prejšnji mesec kar deževale: na Facebooku, po mailih in osebno. To moraš videti!

Vsa ta priporočila so v meni ustvarila velika pričakovanja. Toda v tem članku vam želim predstaviti mnenje o filmu skozi oči deklice, ki sicer živi brez televizije, s starši pa sicer pogleda občasno kakšen film.

Toda, ko si vzamejo čas in izberejo pravega, še dolgo ostaja v njej …

Kaj je pričakovala?

»V začetku sem mislila, da bo film malo strašen, ker na nekaterih koncih Zemlje kristjane zelo preganjajo, nisem si pa predstavljala, da bo v začetku tako zelo smešen.«

Kaj ji je bilo pri filmu všeč?

»Veliko delov mi je bilo zelo všeč. Najbolj mi je bilo všeč, ko na koncu gre v Medjugorje, še posebej, ko je na Crnici, ki je »moj« prostor. To pa zaradi tega, ker sem tam tudi sama dobila nove noge. Potem, ko so me noge kar naprej bolele, zdravniki pa niso ničesar uspeli odkriti, smo se enkrat s starši odločili, da gremo v Medjugorje. Ko smo šli na Crnico, me noge skoraj niso bolele. Vedno so me bolele v valovih in ravno takrat na Crnici je bilo tako ‘zatišje’. Ko pa smo šli dol, s Crnice sem imela pa v nogah občutek, kot bi me žgečkalo. In potem sem dobila nove noge. Stare so šle papa … Nimam pojma kam so šle, ampak jaz sem dobila nove. Od takrat (dobri dve leti) me ne bolijo več in veliko raje športam.

No, v filmu mi je bil všeč še tisti moški, ki nosi sliko Marije in je šel med ‘une ženske’ (prostitutke). Nisem si predstavljala, da kdo to počne. Se je pa videlo, da se bodo nekatere spreobrnile.

Zelo mi je bila zanimiva tudi tista manekenka (Kolumbijka Amada Rosa Perez). Bilo je malo strašno, ko govori o demonih, ko je v filmu nakazano, kako se prižge ventilator in nastanejo sence … Ampak ni bilo preveč strašno … mora pa biti, če se ti to zares dogaja.

Ta manekenka je ful lepa punca in všeč mi je bila njena zgodba, dobro se mi zdi, da je spoznala, da ‘je splav narobe’. Najbolj zabavno pa je, ko se na koncu z njim (povezovalnim in glavnim likom, t. i. ‘Hudičevim advokatom’) fotografira.«

Ji kaj ni bilo všeč?

»Pri filmu me je par stvari zmotilo.

Kaj se zgodi s tisto žensko? (V začetku nastopa ženska, ki ‘Hudičevemu advokatu’ da navodila za raziskovanje in pričakuje poročilo. Del filma komunikacija med njima še poteka, potem pa njena vloga izgine in se ne pojavi več niti na koncu.)

Pa recimo to, da je v začetku film ful smešen, pol pa kar ni več smešen.

Pa prehitri podnapisi. Nisem mogla vsega brati, zame bi bilo bolje, če bi bil film sinhroniziran. (Še posebej v začetku film poteka v španščini in podnapisi sledijo španski hitri govorici.)«

Je film vplival na njeno vero?

»Zaradi filma nisem bolj verna, ker te stvari verjamem. Me pa potrdi, da je ta pot prava. Ker dostikrat čutim, kot bi mi hudič govoril: ‘Pa zakaj bi verovala, saj so to samo pravljice! Zakaj bi hodila k maši, ko bi se lahko igrala, pa še dolgčas je ponavadi.’ Pa vseeno hodim. Ampak pride dvom, pa čeprav se mi je zgodilo tisto na Crnici. Ta film mi je pa spet potrdil, da je naša vera resnična.«

Komu ga priporoča?

Vsem, čisto vsem. Tudi tistim, ki niso verni.

Pa vi?

V zadnjem odgovoru se z dekličem popolnoma strinjam. Tudi jaz vam toplo priporočam ogled filma. Morda povabite prijatelje. Morda film poglejte udobno zgneteni na kavču, kjer ni problem, če najmlajši oddajajo piskajoče zvoke, kjer je odeja blizu, priložnost za kak objemček in dotik na dosegu roke, dojenje preprosto ter sta v sorazmerni bližini tudi stranišče in hladilnik. 😉


Film Marijina zemlja je zdaj na voljo tudi na DVD-ju. Dobite ga lahko v naši spletni trgovini ali v prodajalni Iskreni na Nazorjevi ulici 1 v Ljubljani.

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Naroči se

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja