10. teden

Nosečnica
Nekaterim nosečnicam se zdi, da jim je že vse življenje slabo. Vzdržite samo še nekaj tednov. Tudi utrujenost bo kmalu minila. Vaše razpoloženje še vedno niha in nihče ne razume, zakaj vas nedolžne reklame spravijo v jok. Vse to je normalno. Pozorni bodite edino, če bi se počutili zelo depresivno. V tem primeru je smiseln obisk pri strokovnjaku. Na obrazu lahko opazite že prve lise, ki so posledica hormonov.
Plod
Dolžina: 31 do 42 mm (od temena do trtice), teža: 5 g Zarodek v tem času iz stanja embria (zarodka) prehaja v stanje fetusa (ploda), za katerega je značilna hitra rast. Velik je kot suha sliva. Ima že zasnove vseh potrebnih tkiv in organov, ki le še rastejo in pridobivajo svoje funkcije. Razviti so že krvožilni, živčni, reproduktivni in prebavni sistem.  Ima že vse prstke na rokah in nogah ter široko odprte oči.
Bodoči očka
Ste tudi sami že opazili okoli sebe same nosečnice in mlade mamice z dojenčki? Vas bodoča mamica že zasipa z idejami za oblekice, voziček, urejanje otroške sobice? Vas mogoče že skrbi, da mamica ne bo imela več časa za vas, ko bo prišel nov član?
Dvojčka
Poskusite si vsak dan vzeti čas za počitek in telesno aktivnost.
 
pretekli teden | domov | naslednji teden

Za iskrene odnose.
Pridružite se naročnikom iskreni.net!

Dobili boste orodja in spodbude v obliki ekskluzivnih videov in člankov, ki vam bodo pomagale, da ustvarite vzpodbudno okolje za vas osebno, vaš zakon, družino, pa tudi širše. Z naročnino podprete tudi naše delo in omogočite rast ter razvoj tako sebe kot tudi izboljšavo bodočih vsebin za vas in ostale.
Hvala vam!

Preveri pakete

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja