Program festivala družin 2008!

Thumbnail

Začelo se je odštevanje: do 2. festivala družin v Postojni je še manj kot mesec dni! Letos smo organizatorji pripravili za vas še bolj pester družabni, otroški, izobraževalni in športni program.

Osrednji del nedelje, 18. maja, bo festivalski program na dveh odrih, postavljenih pred Postojnsko jamo. Na njih bo potekal neprekinjen program od 12.00 do 17.00. Zabavala nas bodo znana imena slovenske zabavne glasbe: prenovljeni Čuki, ki bodo pripravili tako narodnozabavni in otroški program kot tudi zaključni koncert, Adi Smolar in Damjana Golavšek. Mladinski zbor RTV Slovenija in tolkalna zasedba Stop se nam bodo predstavili z izredno zanimivim glasbenim spektaklom “Ure stavkajo”. Odrsko dogajanje bodo popestrili še cirkusantje z minicirkuško predstavo Lola in Dudu ter ognjenim šovom.

Na okrogli mizi z naslovom “Naložba v odnose za največje donose” (takšno je tudi geslo festivala) nam bodo gostje spregovorili o svojem videnju družine danes, predvsem pa o tem, kako se v različnih situacijah splača vlagati v družino ter odnose v njej. Ker že naslov okrogle mize namiguje na poslovno uspešnost, bosta kar dva gosta iz gopodarstva: Matija Šenk, predsednik uprave KD Življenje, ter Irena Ropret, predstavnice Save, podjetja s certifikatom Družini prijazno podjetje. V svojih pesmih se zelo duhovito in resno hrati loteva odnosov, denarja, družbenih vrednot … eden najbolj priljubljenih slovenskih glasbenikov, Adi Smolar. Gotovo bo imel kaj povedati tudi nam. Četrti gost pa bo Jože Ramovš, strokovnjak, ki v slovenski prostor prinaša povsem nove izzive za sožitje med različnimi generacijami.

Tudi osrednja rdeča nit predavanj bo, kako negovati odnose v različnih obdobjih človekovega življenja. Za oblikovanje človekove osebnosti so ključna prva leta življenja. O tem nam bosta v predavanju z naslovom “Semena prvih let življenja” spregovorila Darja in Tomaž Krmelj, ki se v svoji ordinaciji dnevno srečujeta s tem posledicami oblikovanja osebnosti v prvih letih na celostno zdravje. V času, ko otroci hodijo v šolo, so vzgojen skrbi še posebej velike. Pri tem je zelo pomembno, da se starši povezujejo pri vzgoji z učitelji. O tem bosta spregovorili družinski terapevtki Majda Mramor in Manica Dobnik Žerjav v predavanju z naslovom “Ko se srečamo učitelji in starši”. Jože Ramovš, strokovnjak za medgeneracijsko sožitje, v naslovu svoje delavnice trdi “Tri generacije so več, kot sta samo dve!” Mu verjamemo? Odnos med možem in ženo je vedno temelj odnosov v družini. Kdo bi o tem znal spregovoriti bolje kot Vilma in Dani Siter, ki sta v svojih vikend seminarjih spregovorila že več kot 600 parom? Naslov njunega pričevanja je pomenljiv: “Najin odnos – najino upanje”.

Poseben poudarek želimo letos dati prvi gostji iz tujine. Lisa Parkinson prihaja iz Velike Britanije in je ena najbolj znanih mediatork na svetu. Kaj je mediacija in kako pomaga v trenutkih, ko se zdi, da sami ne zmoremo več rešiti konflikta, nam bo predstavila v predavanju z naslovom: “Družinska mediacija: pomoč družini v kriznih trenutkih.”

Poleg predavanj na temo odnosov, vzgoje in osebne rasti bosta na voljo še dve zanimivi ponudbi. Na ulici bo potekala delavnica “Varno deskanje” (po internetu seveda), finančni svetovalci KD Holding pa nam bodo odgovorili na vprašanje: “Kako poskrbeti za socialno in finančno varnost vaše družine že danes?”

Festival želi nuditi vsem udeležencem resnično celostno doživetje! Za vse družine, ki nedeljo običajno izrabijo za športno aktivnost, smo pripravili Družinski kolesarjenje KD. Začelo se bo ob 10.00 in bo potekalo od Postojnske jame do Predjamskega gradu. Za mnoge družine pa nedeljski dan ne mine brez maše, zato bo na voljo tudi možnost udeležbe pri družinski maši, na kateri bodo zaradi njim primernega programa uživali predvsem otroci.

Rezervirajte si nedeljo, 18. maja 2008, in obljubljamo, da vam ne bo žal!

V prihajajočem tednu bo zaživela tudi povsem nova spletna stran 2. festivala družin. Spremljajte naš portal in tako boste na tekočem o vsem, kar se bo dogajalo v nedeljo, 18. maja 2008!

 

 

Brezplačen za vse, ki ga potrebujejo. Z vašo podporo.

Ne zmorejo vsi plačati za kakovostne in poučne vsebine, zato so naši članki brezplačni za vse obiskovalce portala iskreni.net. Če ste med njimi, vabljeni, da nas še naprej berete brezplačno.

Če pa ste med tistimi, ki si na srečo lahko privoščite tudi nekaj več, vabljeni, da naše delo finančno podprete in prispevate k večji kakovosti življenja posameznikov in boljšim odnosom v slovenskih družinah.

Odločite se za enkratno ali mesečno donacijo v poljubnem znesku. Vsak prispevek šteje!

Doniraj

Lahko pa postanete tudi naš naročnik in z enim paketom dostopate do zaklenjenih vsebin in izobraževalnih oddaj s področja medsebojnih odnosov, vzgoje, osebne rasti in financ.

Preveri pakete in se naroči

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja