Prekinitev stikov z bivšim / bivšo

Thumbnail

Pogosto se ljudje sprašujejo, ali je mogoče ostati prijatelj z bivšim partnerjem (partnerko) po prekinitvi zveze ali ne. V vsaj devetih primerih od desetih je odgovor: NE. Razlog je preprost.

 

Prav zaradi tega, ker je tako težko sprejeti, da je zveze konec. Ta oseba je bivši partner in partnerski odnos se je končal z razlogom. Kolikor dlje boste podaljševali to t.i. prijateljstvo, toliko dlje boste rabili za nov začetek in pot naprej.

Večina ljudi, ki skušajo še po koncu zveze ostati prijatelji, to počne zato, ker se ne morejo sprijazniti s koncem zveze, ali pa imajo to kot neko berglo, dokler ne srečajo nekoga boljšega. Seveda obstajajo določene okoliščine, ko vedno ne moremo radikalno prekiniti kontaktov. A velika večina tako imenovanih nujnih stvari je le namišljenih in izhajajo kot orodje za ponovni kontakt.

Vsekakor se je v vseh okoliščinah takoj po prekinitvi dobro izogibati vsem komunikacijskim sredstvom:

  1. telefonskim pogovorom: nobenega razloga ni za telefonske pogovore, zato je najbolje, da se takoj izbriše njegova ali njena telefonska številka iz imenika,
  2. elektronski pošti: po tem, ko se dogovorite o vrnitvi stvari drug drugemu, je najbolje, da izbrišete elektronski naslov, ter tudi, da nimate več te osebe na listi prijateljev na raznih internetnih straneh,
  3. osebnim kontaktom: izogibati se je potrebno vsakim osebnim srečevanjem, četudi se vama križajo poti v službo.

Če premislite trezno, kaj je za vas najbolje, se boste strinjali, da potrebujete čas zase. Čim prej odstranite svojega bivšega (svojo bivšo) iz vašega življenja, dajte si čas za okrevanje in pripravite prostor za korak naprej.

Peter Pinter, spec. ZDT

Brezplačen za vse, ki ga potrebujejo. Z vašo podporo.

Ne zmorejo vsi plačati za kakovostne in poučne vsebine, zato so naši članki brezplačni za vse obiskovalce portala iskreni.net. Če ste med njimi, vabljeni, da nas še naprej berete brezplačno.

Če pa ste med tistimi, ki si na srečo lahko privoščite tudi nekaj več, vabljeni, da naše delo finančno podprete in prispevate k večji kakovosti življenja posameznikov in boljšim odnosom v slovenskih družinah.

Odločite se za enkratno ali mesečno donacijo v poljubnem znesku. Vsak prispevek šteje!

Doniraj

Lahko pa postanete tudi naš naročnik in z enim paketom dostopate do zaklenjenih vsebin in izobraževalnih oddaj s področja medsebojnih odnosov, vzgoje, osebne rasti in financ.

Preveri pakete in se naroči

Komentarji

  1. midva z bivšim delava v isti firmi. sedaj sva oba poročena, a me boli ko ga vidim in me on tudi ne pozdravi več. na začetku sva se res šla prijateljstvo, ker sem ga želela nazaj, potem pa sem jaz začela novo zvezo in kasneje še on.
    ko sem zvedela da se je poročil (in to na isti datum kot jaz), sem bila jezna, ljubosumna na njegovo ženo in sem rabila oz. še rabim čas, da bom čist nevtralna do njega. vizuelno mi je še vedno privlačen, čeprav vem, da se dosti bolje razumem z možem.
    ne vem ali bi tako čutila do vseh bivših, če bi imela z njimi daljšo zvezo? s sodelavcem (bivšim) je bila ljubezen na prvi pogled, čeprav sva bila sošolca v srednji šoli in sva se znova srečala na firmi, kjer delava.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja