Ideologija spola v slovenskem prostoru

Ta teden se je odvilo drugo predavanje na temo ideologije spola, ki ga organizira Društvo katoliških pedagogov Slovenije, izvajalca pa sta mag. Mojca Belcl Magdič, ena od urednic našega portala, in sodelavec portala Domovina, dr. Gabriel Kavčič. Oba sta se z začetki in razvojem dotične ideologije srečala tekom študija v Rimu.

Za kaj sploh gre? Kaj je ideologija spola in kakšno zvezo ima z življenjem povprečnega človeka?

Gre za teorijo spola. Ta govori o tem, da spol ni biološko, ampak družbeno določen. Da si spol lahko izbereš in da obstaja veliko več spolov kot samo moški in ženski. Da deklica torej ni nujno deklica in deček ne nujno deček. In da jima je to treba čim bolj zgodaj v otroštvu tudi povedati. Če se vam to ne zdi v redu in mislite, da ni prav, da se otrokom govori o tem, ste neumen in nestrpen konservativec. Razprava ni dobrodošla, znanstveno preverjanje dejstev tudi ne, še manj predstavljanje posledic …  Oni imajo prav in druge možnosti ni. Tako je teorija spola postala ideologija spola.

Foto: osebni arhiv

Brez moraliziranja!

Če pustimo ob strani moraliziranje in se vprašamo, kakšno zvezo ima z nami to, da se nek človek, ki je videti kot moški in je po merilih človeštva moškega spola, počuti in obnaša kot ženska. Kakorkoli obračamo, so to redki pojavi in praviloma nimajo zveze z nami. Toda pripadniki ideologije spola so si zadali, da bodo vse človeštvo prepričali v to, da je normalno in sprejemljivo, da si spol izbereš sam. In ko si ga izbereš, si ga lahko tudi medicinsko spremeniš. Po nekajletnem izvajanju tega so rezultati porazni. Uničena telesa in življenja številnih mladih ljudi, ki jim je bilo v obdobju oblikovanja identitete namesto pomoči in celostne obravnave ponujena sprememba spola. Tudi če si moški v ženskem telesu ali obratno in greš skozi tranzicijo, moraš na koncu še vedno živeti sam s sabo.

Zakaj predavanja o ideologiji spola organizira Društvo katoliških pedagogov?

Pedagogi se v zadnjih letih pri svojem delu vedno pogosteje srečujejo z agresivno propagando teorije spola, ki želi prevzgojo družbe začeti pri najmlajših. Tako že v vrtcu vzgojiteljice dobivajo knjige, ki govorijo o spremembi spola, o tem, da spol ne obstaja oziroma da si ga lahko sam izbereš. V osnovni šoli se stvari le še stopnjujejo. Transgender gibanje postaja vedno bolj radikalno. Gnev in srd, ki ga je deležna pisateljica Harrya Potterja, J.K. Rowling, je dovolj zgovoren.

Namen predavanj je podati ljudem in še posebno vzgojiteljem celostne informacije, tako s področja znanosti, medicine, psihologije kot tudi pedagogike, da si bodo lahko sami oblikovali mnenje o tej temi.

 

Vabljeni, da prisluhnete predavanju v Novi Gorici, kjer je bilo govora o Ideologiji spola v slovenskem prostoru, oktobra pa je bilo na Vrhniki predavanje z naslovom Spolna identiteta mladih.

V kratkem bo na našem portalu z obema predavateljema objavljen intervju, v katerem bosta podrobneje pojasnila, kako primerno nasloviti te teme tako v odnosu do otrok kot tudi do družbe.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja