E-priprava na zakon

Thumbnail

Zakaj izbrati e-pripravo?

 • Ker bosta pred poroko resnično poglobila vajin odnos in ne samo opravila formalnosti obvezne priprave.
 • Ker je sodobna in zanimiva; sodelovanje prek interneta vama omogoča, da sama načrtujeta pogovore, in ravno pravšnjo mero zasebnosti.
 • Ker imamo zelo kvalitetne vsebine, ob katerih bosta odkrila dimenzije zakonske zveze, ljubezni, spolnosti, zakonske duhovnosti …, ki se jih še ne zavedata! 
 • Ker e-priprava kot edina priprava v Sloveniji vsebuje vikend samo za vaju: za pare, ki so že sodelovali v e-pripravi, je to nepozabna izkušnja.
 • Ker e-pripravo vodijo zakonski pari, ki si v svojem življenju prizadevajo živeti kakovostne odnose in pričujejo za lepoto poročenosti.

E-priprave se je v zadnjih letih udeležilo že več kot 500 zadovoljnih parov. Pridružita se jim tudi vidva!

 

1. TERMIN – JESEN 2017: 

Začetek: 11. oktobra 2017. Spoznavno srečanje: 14. oktober (Ljubljana). Vikend: 26. do 28. januarja 2018 (Hiša kruha, Sveti Duh pri Škofji Loki).

2. TERMIN – POMLAD 2018: 

Začetek: 24. januar 2017. Spoznavno srečanje: 27. januar (Ljubljana), Vikend: 11. do 13. maj 2018 (Nazarje).

 

Cena:

Oba študenta: 200 € za par

En študent, en zaposlen220 € za par

Oba zaposlena240 € za par

Cena vsebuje:
 • Vikend paket (od petka do nedelje) s polno penzionsko ponudbo (zajtrk, kosilo, večerja).
 • 3-mesečeni program priprave na zakon: tedenski program na internetu in interaktivni vikend v živo pod vodstvom usposobljenih zakonskih parov in duhovnega spremljevalca.
 • Gradivo za pripravo na zakon.
 • Na koncu priprave prejmeta uradno potrdilo, ki je potrebno za cerkveno poroko.

 

Informacije in prijave:

Pobrskaj tukaj.

 
 
 
POGOSTA VPRAŠANJA
 • Ali po opravljeni e-pripravi dobim potrdilo za cerkveno poroko?

Da. E-priprava je uradno priznana kot ena izmed priprav na cerkveno poroko, tako da jo lahko uveljavita pri prijavi na poroko kjerkoli v Sloveniji

 • Kako poteka e-priprava?

Po registraciji na www.iskreni.net vaju vključimo v forum zaprtega tipa – to pomeni, da prispevke lahko berejo samo tisti pari, ki so vključeni v internetno skupino in voditelji (zakonski par in duhovni spremljevalec). Vsak teden dobita novo e-gradivo, na podlagi katerega opravita pogovor v paru in včasih tudi osebno delo. Po pogovoru napišeta prispevek na forum in tako izkušnjo podelita z drugimi pari v skupini. V pogovoru sodelujejo tudi voditelji. Ob začetku e-priprave se srečate na spoznavnem srečanju, ob zaključku priprave pa na vikendu. 

 • Katere vsebine obravnavamo v e-pripravi?

Zgodovina najinega odnosa, najini družini, moja življenjska pot, najina komunikacija, najina različnost, reševanje konfliktov in odpuščanje, odprtost življenju, odločitev v svobodi, zvestoba v zakonu, družinske finance, najino poslanstvo, slovo od staršev, poročna obljuba, zakon kot zakrament, spolnost, teologija telesa, metode uravnavanja spočetij.

 • Ali je vikend obvezen?

Da, vikend je sestavni in obvezni del e-priprave. V primeru, da ne moreta na vikend v terminu jesenske skupine, se lahko udeležita vikenda pomladanske skupine, čeprav tega zaradi dinamike vajine priprave ne priporočamo. Priporočamo, da si termin vikenda rezervirata že ob prijavi.

 • Ali je mogoče, da v e-pripravi sodeluje tudi moj fant / punca, ki ne govori slovensko?

Seveda! V e-pripravi so doslej sodelovali fantje in dekleta različnih narodov: hrvaškega, španskega, italijanskega, francoskega, nizozemskega … Ključni del komunikacije se pri e-pripravi tako ali tako dogaja med vama. Kdor ne zna slovensko, lahko na forum piše v angleškem jeziku ali pa njegov fant / njegova punca poskrbi za prevod v slovenščino.

 • Imava že majhnega otroka in bi se zelo težko udeležila vikenda. Je mogoče, da bi zato sodelovala samo v internetnem delu?

Otroci so na naših vikendih dobrodošli: tudi zakonski pari voditelji pridemo na vikend z majhnimi otroki. Če je otrok že večji, pa priporočamo, da s seboj pripeljeta tudi “varuško”. E-priprava brez vikenda pa žal ni mogoča.

 • Zakaj je e-priprava dražja, kot so ostale?

E-priprava ima obsežnejši program kot druge priprave na zakon. Edina v Sloveniji ponuja vikend s celotno penzionsko oskrbo, ki je vključena v ceno. Dejanski strošek e-priprave je precej večji kot je cena e-priprave. Razliko do dejanskih stroškov Zavod iskreni.net pokriva s pomočjo donatorjev iskreni.net. Voditelji e-priprave sodelujejo kot prostovoljci.

 • Rada bi se udeležila e-priprave na zakon, pa sva v finančni stiski.

Kotizacijo za e-pripravo je možno poravnati v daljšem času v več obrokih. V primeru, da ne bi zmogla pokriti stroškov, vama lahko pomagamo iz sklada, v katerega prispevajo donatorji iskreni.net. Pišita nam na [email protected] in dogovorili se bomo.

Za vse druge informacije o e-pripravi se na nas lahko obrneta po e-pošti [email protected] ali na telefon 0590 20 000.
 

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.