Si že kdaj šla zaljubljena k maši?

Foto: Shutterstock

Ko ti je bil nekdo všeč in je bila cerkev eno (ali edino) od mest, kjer si ga lahko videla.

Za mašo ob 10:00 si se začela pripravljati ob 7:30 (in to ni bila duhovna priprava) in strateško izbrala sedež v cerkvi z dobrim razgledom. Ko je prišel, se je odprlo nebo, angelci so začeli igrati na harfe čudovito melodijo …  Ti si sicer izgledala popolnoma zatopljena v molitev, slepa za svet okoli sebe. Dokler tvoj izbranec ni sedel na svoje mesto. Sledil je vklop programa “špijonaža”. Koga gleda, komu se nasmiha, s kom se rokuje, mu pogled uhaja k tebi …? Naslednja strateška točka je bil “hod” k svetemu obhajilu in potem izhod iz cerkve. Če je padla kakšna beseda ali nasmeh, je bila to dušna hrana, od katere se do torka ne spi.

Če ga ni bilo pri maši, pa so se ti v glavi začele vrteti čisto drugačne melodije.

Saj Bog ima zaljubljence rad in ti ni zameril, ker si od maše odnesla samo en majhen nasmeh in pomežik.

Strateški uspeh 

No, če je tvoja strategija obrodila sadove, so se metuljčki v trebuhu že malo pomirili, zdaj verjetno hodita k maši skupaj in ti si lahko bolj pozorna na potek maše. No, če je šlo čisto vse po planu, si še bolj verjetno pozorna na kakšnega malčka, ki glasno sprašuje: “Kda bo konc?” ali pa “Mama, kakat!”

Kakorkoli, tista nora zaljubljenost mine v vsakem primeru. Če preraste v pravo ljubezen, stopiš nekega lepega dne s tistim fantom, pred oltar. Tokrat ne s pogledi izpod obrvi, ampak odkrito, jasno in ponosno. Obljubita si predanost v dobrem in hudem, v lepem in grdem … tudi ko bodo vsi metuljčki že davno odleteli, kdo ve kam, in bo samo včasih še kak čmrlj pribrenčal naokoli …

Včasih pa je dobro, da povabiš nazaj tudi kakšnega metuljčka. Moški so preprosta bitja. Takoj se bo odzval, ko bo zaslutil, da pri tebi spet kaj prhuta s krilci. Včasih pomaga tudi kak zunanji impulz. Kakšna obletnica, kakšen praznik ali kar tako.

Na zmenek k maši? 

Po slovenskih cerkvah bo nocoj in jutri na praznik svetega Valentina kar nekaj svetih maš in blagoslovov, ki so namenjeni posebej zaljubljenim, zakoncem in parom. Tudi čisto navadna maša bo v redu. Običajno se v bližini cerkve najde tudi kakšna primerna slaščičarna, ker nismo le duša, ampak tudi telo.

Ozrita se tudi na Njega, ki je že pred leti z nasmehom gledal na vajino simpatijo. Jo blagoslovil in ji dal krila, da je vzklila, rasla, zorela, morda tudi trpela in se okrepila, rodila sadove …  še vedno ima za vaju polne roke blagoslova. Povabita ga v svoj odnos! Navadno prinese s seboj tudi kakšnega metuljčka.

Brezplačen za vse, ki ga potrebujejo. Z vašo podporo.

Ne zmorejo vsi plačati za kakovostne in poučne vsebine, zato so naši članki brezplačni za vse obiskovalce portala iskreni.net. Če ste med njimi, vabljeni, da nas še naprej berete brezplačno.

Če pa ste med tistimi, ki si na srečo lahko privoščite tudi nekaj več, vabljeni, da naše delo finančno podprete in prispevate k večji kakovosti življenja posameznikov in boljšim odnosom v slovenskih družinah.

Odločite se za enkratno ali mesečno donacijo v poljubnem znesku. Vsak prispevek šteje!

Doniraj

Lahko pa postanete tudi naš naročnik in z enim paketom dostopate do zaklenjenih vsebin in izobraževalnih oddaj s področja medsebojnih odnosov, vzgoje, osebne rasti in financ.

Preveri pakete in se naroči

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja