Mag. Aleš Lisac: Kako otroku privzgojiti podjetniško žilico (video, 3. del)

Ogledali ste si lahko le izsek iz oddaje. Izobraževalna vsebina je na voljo naročnikom. Postanite naš naročnik in si oglejte celotno oddajo!

Otroci so naravni podjetniki – so radovedni, ambiciozni in navdušeni. Ustvarili bi raketo, zgradili hišo, imeli svojo slaščičarno … Vendar s starostjo ta svoja navdušenja in želje prepogosto izgubijo. Stojnice z limonadami kot odrasli zamenjajo za stalno službo in opustijo velike sanje, ki so jih imeli kot otroci.

Aleš Lisac, podjetnik, strokovnjak za finance, prodajo in marketing, ki je tudi oče dveh otrok, v oddaji deli nasvete, kje in kako v družini začeti, da se bodo otroci navdušili za podjetništvo in da bodo dobro opremljeni v spreminjajočem se gospodarstvu ter (p)ostali odporni, samozavestni in sposobni razmišljanja za naprej. Kajti, kot pravi: “Fajn je, da delaš nekaj, kar rad delaš in fino je tudi, da ljudje želijo to kupiti.”

V oddaji med drugim izveste:

  • Kateri dve stvari sta ključni, da bo otrok razvil željo po podjetništvu?
  • Kakšna je pri tem zgled staršev in vloga mentorjev (tudi poslovno uspešnih sorodnikov)?
  • Kako otroka vključiti v svoje delo?
  • Kako pri sebi ugotoviti, da te zanima podjetništvo?
  • Kaj je narobe z našim šolskim sistemom?
  • Kakšni bodo poklici prihodnosti?

Poletje je morda ravno pravi čas, da se mladi lotijo nečesa, kar jih zares veseli in da dobijo prve izkušnje, ali bi kaj takega želeli početi tudi za kaj več kot pa samo za hobi. In ne pozabimo, vsaka izkušnja je dragocena ne glede na to, ali je dobiček na koncu dosežen ali ne.

Vabljeni k ogledu oddaje!

Oglejte si tudi oddajo z mag. Alešem Liscem: Kako bolje upravljati s svojim denarjem? in Kako naj zakonca upravljata z denarjem?

Oglejte si tudi oddajo s Tatjana Jakovljević, ki govori, kako vzgajati že predšolskega in šolskega otroka, da bo (p)ostal kreativen, inovativen, fleksibilen, pripravljen za sodelovanje in reševanje težav: Eden največjih vložkov v čustveni in intelektualni razvoj je čas, ki ga otrok preživi v naravnem okolju

Prihajajoča oddaja z Alešem Liscom: Kako iz sebe narediti dobrega podjetnika?

Bi radi otroke na zabaven način naučili podjetništva? Preizkusite družabno igro Firma kids, ki je nastala izpod avtorstva podjetja Lisac&Lisac. Otroci se bodo naučili voditi podjetje in znali sami sprejemati pomembne poslovne odločitve.

Postanite naš naročnik. Na portalu Iskreni na tedenski ravni pripravljamo sveže izobraževalne video vsebine s področja osebne rasti, vzgoje, partnerskih in medgeneracijskih odnosov. Vabljeni k spremljanju! >>