Kako pripraviti hčer na prvo menstruacijo? (video)

Foto: Iskreni

Večina deklet se s prvo menstruacijo sreča okoli 12. leta, vendar pa lahko mesečno perilo včasih preseneti že kakšno leto prej. Prav zato je zelo pomembno, da se s svojo hčerko o tem začnete pogovarjati dovolj zgodaj. Da pa se ob tem pogovoru ne bi ne vi ne vaša hči počutili preveč nelagodno, smo za vas posneli video z Majo Vovk, avtorico knjige Čudovita princesa, v katerem boste dobili spodbude in nasvete, kako svoji hčeri spregovoriti o menstruaciji na čim bolj sproščen in naraven način.

Video se dotika tudi drugih tem, ki odraščajoča dekleta, stara med 9 in 12. let zanimajo.

  • S kakšnimi telesnimi spremembami se soočajo deklice v starosti od 9. do 12. leta?
  • Kako naj mama pripravi svojo hči na prvo menstruacijo?
  • Kateri higienski pripomočki so za to obdobje najboljši? So kateri neprimerni?
  • Kako naj mama stoji svoji hčeri ob strani, če ta težko sprejme, da postaja ženska?
  • Na kakšen način ji spregovoriti o spolnih odnosih?
  • Kaj morajo deklice v tem obdobju največ dobiti od svoje mame in kaj od očeta?

Vabljeni k ogledu celotne oddaje!

Na portalu Iskreni smo za vas pripravili serijo video vsebin, ki vam bodo na voljo vsak teden. Vabljeni k spremljanju! >>

Knjigo za odraščajoča dekleta z naslovom Čudovita princesa, ki jo je napisala Maje Vovk, lahko naročite na tej povezavi. Prav tako pa lahko obiščete delavnico Čudovita princesa, ki je namenjena dekletom od 9. do 12. leta in njihovim mamam. Več informacij o delavnici lahko dobite na tej povezavi.

Brezplačen za vse, ki ga potrebujejo. Z vašo podporo.

Ne zmorejo vsi plačati za kakovostne in poučne vsebine, zato so naši članki brezplačni za vse obiskovalce portala iskreni.net. Če ste med njimi, vabljeni, da nas še naprej berete brezplačno.

Če pa ste med tistimi, ki si na srečo lahko privoščite tudi nekaj več, vabljeni, da naše delo finančno podprete in prispevate k večji kakovosti življenja posameznikov in boljšim odnosom v slovenskih družinah.

Odločite se za enkratno ali mesečno donacijo v poljubnem znesku. Vsak prispevek šteje!

Doniraj

Lahko pa postanete tudi naš naročnik in z enim paketom dostopate do zaklenjenih vsebin in izobraževalnih oddaj s področja medsebojnih odnosov, vzgoje, osebne rasti in financ.

Preveri pakete in se naroči

Komentarji

  1. Pravo doživetje poslušati tole. Kaj bi dala, da bi takrat ko sem bila sama najstnica, imela tako izkušnjo. Nisem je imela na žalost, zato sem bila zelo sramežljiva, tiha, bala sem se vsega, sramovala sem se svojega telesa, tudi z menstruacijo sem imela dolgo dolgo časa težave, neredne cikluse, vse to je vplivalo tudi na moje čustveno življenje. Šele v odrasli dobi sem začela doživljati sebe kot žensko, da sem se začela imeti rada, da sem vzljubila menstruacijo, da se negujem, da se imam rada kot celoto itd.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja