Kako urediti dom po meri otroka? (video)

Ste nosečnica, ki doma pripravlja prostor za novega družinskega člana? Ste mamica ali očka dojenčka, ki se plazi in raziskuje? Imate malčka/vnučka, ki bi rad vse dosegel, preizkusil, odprl, “pomagal”, “naredil” sam? Otroku želite omogočiti čim več spontane vključenosti v družinski vsakdan, hkrati pa opažate, da vaš dom za to ni dovolj primeren oziroma spodbuden?

V pričujoči oddaji IskreniPlus z gostjo mag. Mojco Košič, pedagoginjo montessori in ustanoviteljico Montessori doma boste spoznali, kakšen vpliv imajo na otroka (in na njegovo samostojnost) že majhne (a premišljene) spremembe doma, na kaj morate v tem procesu biti pozorni in kako pri vsem tem otroka pravilno usmerjati.

Mojca Košič že 11. leto zavzeto raziskuje naravne pristope k vzgoji in razvoju otrok, podpira starše dojenčkov in majhnih otrok, piše knjige, pri svojem delu pa združuje znanja iz različnih pedagoških pristopov (montessori, Pikler, RIE ipd.) in znanstvenih usmeritev (psihologija, nevroznanost).

V tokratni oddaji IskreniPlus boste tako izvedeli:

  • Kako pripraviti najugodnejše spalno okolje za dojenčka/malčka? Česa naj otroška soba ne bi imela?
  • Kaj dojenček potrebuje v svojem raziskovalnem kotičku?
  • Kako prilagoditi domačo kuhinjo, da se bo otrok lažje vključil v domača opravila in usvojil prve veščine – priprava mize, priprava hrane (umivanje, rezanje), brisanje prahu ali polite vode, pometanje tal … ?
  • Kako prilagoditi kopalnico, da se bo otrok lahko umival sam?
  • Kako mu pomagati pri obuvanju in oblačenju?
  • Zakaj je pomembno doma imeti rastline in katerih 5 veščin se bo 1,5-letni otrok naučil že samo ob zalivanju lončnice?
  • Zakaj je nujno za otroka, da stvari vidi, jih ima blizu sebe in da so te vedno na istem mestu?

Mag. Mojca Košič starše opremi z najpomembnejšimi napotki, kako si urediti dom, v katerem se bo otrok počutil mirnega, varnega, samostojnega, hkrati pa enakovrednega člana družine.

Oddaja je na voljo vsem našim naročnikom. Digitalno naročnino, s katero dostopate do vseh zaklenjenih vsebin na portalih Iskreni in Domovina, lahko sklenete po poletni akcijski ceni, le za 4,90 evra na mesec!

Oglejte si kratek video napovednik:

Oglejte si tudi prvo oddajo z mag. Mojco Košič: Spoštujete svojega otroka?

Na portalu Iskreni smo za vas pripravili serijo video vsbin, ki vam bodo na voljo vsak teden. Vabljeni k spremljanju!