Kako fantu privzgojiti spoštovanje do deklet in pravi odnos do spolnosti? (video)

Vsak starš si za svojega sina želi, da bi imel lep in spoštljiv odnos do deklet (in obratno) ter da bi kasneje s svojo ženo živel osrečujočo in izpolnjujočo spolnost, saj ta igra pomembno vlogo v njunem življenju. Toda, vprašanje je, kako mu to privzgojiti. Še posebej, ko imajo družbena omrežja in vrstniki v času na najstnika večji vpliv kot oni. Pa je res tako?

Dr. Janez Sečnik, specialist družinske in zakonske terapije, v tokratni oddaji odstira dinamiko, ki se poraja v odnosu starši – sin, daje jasne usmeritve, predvsem pa vsem staršem pušča zelo pomembno sporočilo. Video, vreden ogleda!

Iz oddaje boste izvedeli:

  • Kako pomagati najstniku, da razviti zdravo držo do deklet? Koliko k temu prispevata oče in mama ter koliko družba?
  • Kako najstnika voditi, da bo imel pravi odnos do spolnosti?
  • Kdaj in zakaj se pornografija pri fantih pojavi? Kako se naj starš na to odzove?
  • Če je najstnik deležen medvrstniškega nasilja, kako mu naj starši pri tem pomagajo? In kako lahko kaj takega že vnaprej preprečijo?

Oglejte si kratki video napovednik!

Na temo najstništva si lahko ogledate še naslednje videe:

Vsi videi so dostopni našim naročnikom. Postanite naročnik portalov Iskreni in Domovina. Z enim naročniškim paketom dostopate do raznolikih vsebin s področja vzgoje, partnerstva, odnosov, aktualnega dogajanja, politike, gospodarstva …

Na portalu Iskreni smo za vas pripravili serijo video vsebin, ki vam bodo na voljo vsak teden. Vabljeni k spremljanju! >>