Jon Kanjir: “Starši, potrudite se razumeti najstnike, ki velikokrat tudi sami sebe ne zmorejo razumeti!” (video, 2. del)

Ogledali ste si lahko le izsek oddaje. Izobraževalna vsebina je na voljo zgolj našim naročnikom.

Samostojni podjetnik, študent in prostovoljec Jon Kanjir, ki je šele dobro leto izven “najstništva”, nam v oddaji razkriva svet najstniških misli, čustev in izzivov: kaj se najstnikom rojeva po glavi, kdaj jim je težko, kaj jih zelo prizadene, s čim se največ obremenjujejo, kaj storiti takrat, ko samo “bluzijo po telefonu” ali pa, ko so razočarani v ljubezni.

V oddaji med drugim odgovori tudi na naslednja vprašanja:

  • Kaj bremeni današnje najstnike?
  • Kaj jih najbolj prizadene v odnosu do staršev?
  • Kaj si želijo od svojih staršev? Kaj pri njih cenijo?
  • Česa si ne upajo priznati?
  • Na kak način jim pomagati iz stiske in razočaranja, da ne bo vsiljivo?
  • Kaj v primeru, ko se zapirajo vase in se nočejo pogovarjati?
  • Si najstniki želijo preživeti čas s svojimi starši? Na kakšen način?

V oddaji se dotakne tudi samopodobe mladih, saj verjame, da je sprejemanje samega sebe eden največjih izzivov obdobja najstništva.

Vabljeni k ogledu kratkega napovednika in k sklenitvi naročnine, s katero si lahko ogledate celotno oddajo!

O Jonu: Jon Kanjir je mlad podjetnik, ki je že pri 17.-ih napisal in izdal svojo prvo slikanico za otroke. Prvi knjigi so sledile še tri. Danes je poleg študija podjetništva tudi urednik otroške literature pri Založbi 5KA, vodja projekta Luka bere, prostovoljec in zunanji sodelavec pri Slovenskem društvu Hospic, predavatelj po osnovnih šolah in dogodkih, motivacijski govorec, dela na radiu in piše za različne portale, hkrati pa je tudi prostovoljni gasilec, predsednik Sadjarskega društva Franca Praprotnika Mozirje in še bi lahko naštevali. Zelo ga veseli delo z mladimi, saj jim, kot pove v oddaji, “želi dati moč, da bi si drznili poskusiti in iz njihovega življenja naredili nekaj lepega”.

Postanite naročnik portala Iskreni. S sklenitvijo naročnine dostopate do izobraževalnih video vsebin s področja vzgoje, partnerskih in medgeneracijskih odnosov ter drugih ekskluzivnih vsebin. Podprite naše delo in omogočite ustvarjanje še več kvalitetnih oddaj z odličnimi gosti.