Sabina Košmrl Kaučič: Na pomoč! Učiteljica ima mojega otroka na piki! (video, 2. del)

Ogledali ste si lahko le izsek iz oddaje. Izobraževalna vsebina je na voljo naročnikom. Postanite naš naročnik in si oglejte celotno oddajo!

“Me bo sošolec povabil na rojstni dan?”, “Se bo kdo usedel poleg mene?”, “Zakaj nisem tako priljubljen kot ostali?”, “Kdaj se bo nehal norčevati iz mene oziroma prenehal slabo govoriti o meni?,” so vprašanja, ki se otrokom rojijo po glavi. Prav tako intenziven (in težaven) pa je lahko tudi “vertikalni odnos” učitelj – učenec: učenci doživljajo, da je učiteljica krivična, priviligira druge, postavlja (pre)težka vprašanja oziroma teste, se samo “dere” …

Sabina Košmrl Kaučič, profesorica, mama treh otrok, predavateljica in avtorica knjige Srčni učitelj, nas tekom oddaje povede skozi različne primere, ki se lahko zgodijo skozi vrtčevsko in šolsko življenje, z nami pa deli tudi veliko osebnih izkušenj, ki so jo utrdile v človeka, ki je danes.

  • Kako vzgajati otroka, da bo kos izzivom v šoli?
  • Kako mu pomagati, ko se v razredu počuti neugodno (nima prijateljice/prijatelja, se iz njega norčujejo …)?
  • Kaj storiti, ko ima učiteljica našega otroka na piki?
  • Kako rešiti neko težko situacijo, kjer se moramo soočiti z učiteljem?
  • Kako pri otroku spodbuditi, da se bo učil in rad imel šolo?

Gostja prav tako deli konkretne nasvete nasvete, kako otroku pomagati, da postane bolj samozavesten, obenem pa kot mama pove lastno izkušnjo, kako je odreagirala, ko jo je neka neprijetna situacija v šoli spravila na obrate. “Določene krivice, ki se zgodijo otroku, nas včasih še bolj prizadenejo kot otroka samega,” pove, ob tem pa nas spomni, kako nujno je neko stvar najprej prespati in jo šele naslednji dan reševati.

Vabljeni k izvrstni oddaji, ki prinaša pravi “premik v razmišljanju” (ang. mind shift)!

Ste si že ogledali predhodno oddajo s Sabino Košmrl Kaučič: Srečni in pomirjeni starši so za otroka največje darilo?

V prihodnjih tednih bo na voljo še ena oddaja z isto gostjo: Kako otroka obvarovati pred medvrstniškim nasiljem?

Postanite naš naročnik. Na portalu Iskreni na tedenski ravni pripravljamo sveže izobraževalne video vsebine s področja osebne rasti, vzgoje, partnerskih in medgeneracijskih odnosov. Vabljeni k spremljanju! >>