Skip links

Seminar sočutnega starševstva za starše otrok

Kako biti otroku sočuten in odločen starš?

Prijava

Česa se bomo naučili?
Otroci nas v vsem posnemajo. Tudi v vedenju do sebe in drugih. Če imamo otroka radi in se na njegove potrebe odzivamo prijazno in sočutno ter mu zrcalimo njegova doživljanja, se bo otrok naučil, da je vreden spoštovanja,
prepoznal bo svoje lastne potrebe ter razvil sposobnost zaznavanja čustev, misli in meja drugega.

Ko starš pri sebi prepozna, kaj ga vznemirja in ga spravi v stisko, kdaj in zakaj se pojavijo določeni občutki ob otroku, lahko bolj samozavestno in mirno predstavi svoja pričakovanja ter otroku postavi meje.

Na seminarju bomo skupaj odkrivali lepote in stiske materinstva in očetovstva ter se spraševali o otrokovih razvojnih potrebah, saj si želimo, da bi bil otrok varno navezan in bi postal vedno bolj odgovoren in samostojen.

Kdaj?

Termini po naročilu.

Kje?

Ljubljana (Rakovnik, glasbena šola)

Za koga?

Za starše otrok do 10. leta starosti

Vloga mame in očeta

Varna navezanost

Stik z otrokom

Postavljanje meja

Seminar sočutnega starševstva je oblikovan z namenom, da starši začutijo sebe in prepoznajo svoje željene drže v odnosu do svojih otrok.

Sočutno starševstvo je naravno starševstvo in temelji na odnosu in sočutju ter nima povezave s permisivno ali avtoritativno vzgojo. Pri sočutnem starševstvu otroku postavimo meje, ki jih prepoznamo kot nujne in potrebne.

Sočutno starševstvo ni razpuščeno oz. zanemarjeno starševstvo. Terja, da tako mama kot oče vzameta svojo vlogo zares. Otrok prepozna avtoriteto starša, ta pa ne zraste iz strahu, temveč iz spoštovanja. Otrok namreč začuti, da se je starš vživel vanj in se ustrezno odzval, zato mu ni težko slediti oz. denimo opraviti zanj neljubo nalogo (pospravljanje, čiščenje …). Pri sočutnem starševstvu velja ničelna toleranca do nasilja.

Prijava

Seminar vodijo …

Voditelja seminarja sočutnega starševtstva in voditelja e-priprave na zakon
Voditelja seminarjev sočutnega starševtstva
Kaj menijo udeleženci seminarja sočutnega starševstva?
Sara in Peter Kobolt

Za lepše družine in lepšo družbo!

"Na ta seminar sva prišla s pričakovanji in to, kar sva tukaj doživela, vsekakor presega najina pričakovanja." Sara in Peter Kobolt priporočata Seminar sočutnega starševstva "vsakemu paru, vsem staršem, da bi bile naše družine lepše in naša družba lepša." Podprite naša prizadevanja za lepše družine in boljšo družbo! KLIK: www.iskreni.net/doniraj

Objavil/a Iskreni.net dne Sobota, 23. december 2017

Cena
En starš

59 € /na osebo

  • kosilo s pijačo 
  • kotizacija
  • eko vrečka Iskreni
  • brezplačno parkiranje
  • 2 odmora za kavo
Oba starša

99 € /na par

  • kosilo s pijačo
  • kotizacija
  • eko vrečka Iskreni
  • brezplačno parkiranje
  • 2 odmora za kavo
Pogosta vprašanja

Otroci, ki se še dojijo, so lahko ves čas s starši na seminarju. Varstvo za starejše otroke ni organizirano, saj je vikend za starše intenziven. Zato je priporočljivo, da varstvo otrok uredite doma. Možno pa je, da koga za varstvo pripeljete s seboj (ob prijavi nas o tem obvestite).

Oblikovali smo podporni sklad, ki je namenjen vsem, ki so se znašli v finančni stiski. Del kotizacije tako pokrijemo vsem, ki so se znašli v hudi stiski in nas prosijo za pomoč. Več informacij dobite na [email protected].