Splošni pogoji

Podatki o Zavodu iskreni

Zavod Iskreni
Cesta v Log 11

1351 Brezovica pri Ljubljani
DŠ: SI15690407
Matična številka: 2262983000
E-pošta: [email protected], [email protected]

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila).

Vrste uporabnikov                              

Pravico do nakupa v spletni trgovini Iskreni imajo registrirani člani in tudi gostje, ki opravijo hitri nakup in se jim pred nakupom ni potrebno registrirati. Z registracijo na https://www.iskreni.net/trgovina/nakup/ postanete član Iskreni (če ob nakupu kliknete »Ustvarimo brezplačni račun«)

Ob registraciji v spletno trgovino pridobi obiskovalec uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ter geslo. Če želi uporabnik kadarkoli svoj naslov elektronske pošte ali geslo zamenjati z drugim, lahko to stori v svojem uporabniškem profilu.

Dostopnost informacij
Zavod Iskreni se zavezuje, da bo kupcu zagotovil naslednje informacije:
b) kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev
d) dostopnost izdelkov,
e) pogoje dostave izdelka (način, kraj in rok dostave),
f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
g) način plačila in dostave,
h) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
i) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno s podatki o kontaktni osebi

 

Ponudba artiklov in cene
Zaradi narave poslovanja prek spleta se lahko ponudba in cene v spletni trgovini Iskreni ažurirajo in spreminjajo pogosto. Cena v spletni trgovini Iskreni je enaka tako za registrirane člane kot za goste spletne trgovine. Vse cene vsebujejo DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.

 

Naročilo in cene
Kupoprodajna pogodba med Iskreni in kupcem je v spletni trgovini Iskreni sklenjena v trenutku, ko Iskreni kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o potrditvi njegovega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za Iskreni kot za kupca.

Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku Iskreni in je potrošnikom na voljo na njihovo pisno zahtevo.

Rok dostave 

Vsa naročila bodo oddana v dveh (2) delovnih dneh od prejema plačila.

 

Načini plačila

Spletna trgovina Iskreni omogoča naslednje načine plačila:

 • po predračunu (UPN nalogu) na račun Zavoda iskreni,
 • s kreditno kartico Mastercard ali Visa

Stroški pakiranja in dostave pri nakupu do 30,00 € so 2,30 €, pri nakupu nad 30,00 € pa so brezplačni.

Opozorilo: ti pogoji ter stroški pakiranja in dostave veljajo samo znotraj Republike Slovenije.

Za dostavo v druge države znaša strošek pakiranja in dostave 20 €, ne glede na vrednost nakupa.

 

Izdaja računa

Iskreni po plačilu naročenih artiklov pošlje kupcu račun skupaj z naročenimi izdelki ali na elektronski naslov kupca. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom.

Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila.

Postopek nakupa

 1. Izbira izdelka: na spletni strani https://www.iskreni.net/trgovina izberite izdelek in kliknite na povezavo ”V košarico”. Na spletni strani zgoraj desno se bo izpisalo, da je bil izdelek uspešno dodan v košarico. Če želite nadaljevati nakupovanje, nadaljujte z izbiro izdelkov v spletni trgovini.
 2. Odstranitev izdelka iz nakupovalne košarice: na spletni strani https://www.iskreni.net/trgovina se v zgornjem desnem kotu, nahaja ikona nakupovalne košarice, v kateri se (po kliku na ikono košarica) uporabniku prikažejo izdelki, ki jih je med brskanjem po spletni trgovini dodal v nakupovalno košarico. Če želi uporabnik odstraniti določen izdelek iz nakupovalne košarice, mora klikniti na ikono košarice in križec‘odstrani”.

III. Nakupovalna košarica: ko želite zaključiti nakup, kliknite zgoraj desno na »Košarica«. Tukaj ponovno preverite vse naročene izdelke (spremenite lahko tudi količino). Nato kliknite »Na blagajno«.

Za dokončanje naročila morate izpolnite potrebna polja:

 1. Posredovati morate zahtevane kontaktne podatke, ki so označeni z rdečo zvezdico (ime, priimek, elektronski naslov, naslov, kraj, poštno številko in  tel. številko), ki jih potrebujemo za potrditev in zaključek naročila ter dostavo izdelka. Obrazec omogoča, da se lahko ustvari uporabniški račun in so pri naslednjem naročilu podatki uporabnika že shranjeni.
 2. Strošek dostave: stroški pakiranja in dostave pri nakupu do 30,00 € so 2,30 €, pri nakupu nad 30,00 € pa so brezplačni.
  3. Način plačila: izbira se lahko med dvema načinoma plačila: plačilo po predračunu (nakazilo preko UPN) ali plačilo s plačilno kartico (Mastercard, Visa).
  5. Pregled naročila: prikazani so izdelki, ki jih je uporabnik med brskanjem po spletni trgovini dodal v nakupovalno košarico. Cena izdelka, strošek pakiranja in dostave, vrednost DDV-ja in skupni strošek za plačilo so razvidni v nakupovalni košarici, še preden se zaključi naročilo.
  IV. Zaključek naročila: uporabnik lahko pregleda posredovane podatke za dostavo, način plačila, ki ga je izbral in vsebino nakupovalne košarice. Uporabnik potrdi naročilo s klikom na gumb »Dokončaj nakup«. Če je bilo naročilo uspešno zaključeno, se na spletni strani izpiše tekst:  ”Hvala lepa. Vaše naročilo je bilo sprejeto«, številka naročila: xxxx.” ter druge podrobnosti naročila.

Postopek obveščanja o nakupu

 • Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. Članu Iskreni so na spletni strani vselej dostopni podatki o statusu in vsebini naročila.
 • Zavod Iskreni lahko za preverjanje podatkov ali zaradi zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko.
 • Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot za fizične osebe, le da na zaključku nakupa vpišete še naziv podjetja in davčno številko podjetja. Prav tako so enake možnosti plačila.

 

Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe

 • Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik pravico, da v 14 dneh Zavodu Iskreni na elektronski naslov ([email protected]) ali po kakšnem drugem komunikacijskem kanalu nedvomno sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev.
 • Potrošnik mora najkasneje v 14 dneh po sporočilu o odstopu od naročila Zavodu Iskreni vrniti blago. Potrošnik vrne blago na naslov: Zavod Iskreni, Cesta v Log 11, 1351 Brezovica pri Ljubljani, Slovenija. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga.
 • Potrošnik mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik.
 • Potrošnik ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo. Vračilo plačila bomo opravili v 14 dneh od prejema obvestila o odstopu od pogodbe in prejema blaga.

Odgovornost za stvarne napake
Prodajalec odgovarja za stvarne napake, ki jih je stvar imela takrat, ko je nevarnost prešla na kupca, ne glede na to, ali mu je bilo to znano ali ne. Prodajalec odgovarja tudi za tiste stvarne napake, ki se pokažejo potem, ko je nevarnost prešla na kupca, če so posledica vzroka, ki je obstajal že pred tem. Neznatna stvarna napaka se ne upošteva.

Varnost

Zavod Iskreni uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil.

Za varne avtorizacije in transakcije s kreditnimi karticami skrbita prodajalec iskreni.net in pogodbeni partner Stripe. Avtorizacije kreditnih kartic se vršijo v realnem času s takojšnjim preverjanjem podatkov pri bankah. Podatki o karticah se ne shranjujejo na strežniku Zavoda Iskreni.

Varovanje osebnih podatkov

 • Zavod Iskreni za nedoločen čas hrani naslednje podatke registriranih članov: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije.
 • Zavod Iskreni navedene osebne podatke uporabi za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo z uporabnikom.
 • Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.
 • Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega e-mail naslova, uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

 

Komunikacija
Zavod Iskreni bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje. Oglasna elektronska in/ali SMS sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

 • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
 • pošiljatelj bo jasno razviden,
 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne.

Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih:

 • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
 • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo Zavod Iskreni izrecno spoštoval.

Pravno obvestilo 
Spletna trgovina Iskreni in vsi podatki na njej, slike artiklov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja.

 

Omejitev odgovornosti

Zavod Iskreni se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njenih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da Zavod Iskreni včasih ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo Zavod Iskreni kupca obvestil spremembah in mu omogočil odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla.

Izključitev odgovornosti
Pridržujemo si pravico onemogočiti spletno stran ali onemogočiti dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanja, kar pomeni tudi onemogočenje ali oviro za uporabo spletne trgovine. V primeru tehničnih težav na spletni strani si pridružujemo pravico preklicati oddana naročila, katere je tehnična napaka prizadela. V primeru preklica naročil vas bomo obvestili v najkrajšem možnem času in vas seznanili z nadaljnjimi koraki. Sami morate zagotoviti ustrezno zaščito opreme (antivirus itd.) pred dostopom do spletne strani in uporabo le-te. Kupec mora zagotoviti ustrezno varnost in zaupnost tistih podatkov, ki se uporabljajo za prijavo na spletni strani (elektronski naslov, geslo).

 

Pritožbe in spori
Zavod Iskreni spoštuje veljavno evropsko zakonodajo o varstvu potrošnikov. Zavod Iskreni se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti.

Pritožba se odda prek e-poštnega naslova [email protected]. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Zavod Iskreni bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

Zavod Iskreni se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si Zavod Iskreni prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

V primeru sodnega reševanja sporov je pristojno sodišče po stalnem prebivališču potrošnika.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov
Skladno z zakonskimi normativi ne priznavamo nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.