Veselo veliko noč - in to ne samo danes!

Uredništvo iskreni.net
Sobota, 31. marec 2018, 13:23
Image
Danes, ko se pomladno prebujenje prepleta z večno skrivnostjo vstajenja, naša vera in veselje izžarevata skozi oči in dejanja.

Obkroženi z ljudmi, ki jih imamo radi in ob polni mizi dobrot verjamemo in zaupamo, da je Jezus vstal za vsakega izmed nas. Ali, kot je sam dejal: »… da bi imeli življenje in ga imeli v obilju« (Jn 10, 10).

Toda koliko časa je naše srce zmožno ohraniti to vero? Do večera, ko se bodo ljudje razkropili in bo miza prazna? Do jutri, ko nas bo v službah in doma pričakala realnost dneva? Do prve manjše težave, ko se bomo raje zanesli na stvari kot na Boga? Nam bo vero v vstajenje morda zlomila preizkušnja, v kateri se bomo nemočni znašli?

Ko so žene sporočile apostolom, da so ob praznem grobu srečale dva moža v bleščečih oblačilih, evangelij po Luku pravi: »Toda tem so se te besede zdele blebetanje in jim niso verjeli« (Lk 24, 11).

Ne bodimo kot oni, ko pot postane strma in razpokana. Želimo vam, da bi se v vsem, kar vam prinaša življenje, znali opreti na sporočilo o vstajenju! Na sporočilo, ki je eno najmogočnejših v vsej zgodovini človeštva!

ekipa Iskreni

Komentarji

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.