Veselo veliko noč - in to ne samo danes!

Uredništvo iskreni.net
Sobota, 31. marec 2018, 13:23
Image
Danes, ko se pomladno prebujenje prepleta z večno skrivnostjo vstajenja, naša vera in veselje izžarevata skozi oči in dejanja.

Obkroženi z ljudmi, ki jih imamo radi in ob polni mizi dobrot verjamemo in zaupamo, da je Jezus vstal za vsakega izmed nas. Ali, kot je sam dejal: »… da bi imeli življenje in ga imeli v obilju« (Jn 10, 10).

Toda koliko časa je naše srce zmožno ohraniti to vero? Do večera, ko se bodo ljudje razkropili in bo miza prazna? Do jutri, ko nas bo v službah in doma pričakala realnost dneva? Do prve manjše težave, ko se bomo raje zanesli na stvari kot na Boga? Nam bo vero v vstajenje morda zlomila preizkušnja, v kateri se bomo nemočni znašli?

Ko so žene sporočile apostolom, da so ob praznem grobu srečale dva moža v bleščečih oblačilih, evangelij po Luku pravi: »Toda tem so se te besede zdele blebetanje in jim niso verjeli« (Lk 24, 11).

Ne bodimo kot oni, ko pot postane strma in razpokana. Želimo vam, da bi se v vsem, kar vam prinaša življenje, znali opreti na sporočilo o vstajenju! Na sporočilo, ki je eno najmogočnejših v vsej zgodovini človeštva!

ekipa Iskreni

Komentarji

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.

Čudovita princesa (9. do 12.)

4. oktober 2019 ob 17.30

Ljubljana, Slovenj Gradec, Sveti duh, Nova Gorica, Maribor,
Cerklje na Gorenjskem