Restavracija, ki družinam ponuja popust za obroke brez uporabe telefona

Mojca Koren Lapajne
Nedelja, 11. junij 2017, 5:00
Image
no phones restaurant
Da postaja pretirana uporaba pametnih telefonov strup za odnose med starši in otroki, so opazili in nedavno opozorili že v enem od vrtcev. Na prav poseben način pa želijo v neki restavraciji spodbuditi družine, naj se med skupnim obrokom telefonom popolnoma odpovejo.

Restarvracija Sarah’s Corner Café v Pensilvaniji je tako za družine pripravila prav poseben dogovor: v kolikor se med obrokom pri njih odpovejo klicem in brskanju po telefonih, jim priznajo 10% popust.

Družine, ki se za to odločijo, morajo v posebno košaro, ki so jo zaposleni poimenovali kar “družinska polnilna postaja”, odložiti svoje telefone, preden sedejo za mizo.

V zameno za polno košaro telefonov pa gostje poleg končnega popusta dobijo še košaro, polno družinskih iger.

Da je skrajni čas, da se tako staršem kot otrokom med skupnim obrokom telefone odvzame, je lastnik restavracije Barry Lynch sklenil medtem, ko je opazoval družine v svoji restavraciji. Pravi, da ni bilo trenutka, ko ne bi vsaj eden od otrok ali staršev pogledoval ali uporabljal telefona. Ob tem ga je večkrat prešinilo: “Nujno je potrebno nekaj storiti. Res je škoda, da so tako skupaj, pa se sploh ne vidijo in pogovarjajo.”

Njegov "ukrep" seje sadove, saj pravi, da je navdušen nad množičnim pozitivnim odzivom tako svojih gostov kot ostalih restavracij, ki po njegovem zgledu uvajajo “obroke brez telefonov”.

Kaj pa vi, bi bili za tovrsten dogovor?

Vir: www.babble.com 

Komentarji

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.