Realizem družinskega življenja v fotografijah

Mica Škoberne
Sobota, 17. januar 2015, 5:00
Image
realno

Biti družinski fotograf ni enostavna naloga. To je ugotovila fotografinja Danielle Guenther po tem, ko je dve leti fotografirala družine po njihovih domovih in iskala njihovo idealno podobo … Odločila se je za malce drugačen pristop.

Po tem, ko je ena od družinskih fotografskih seans povsem ušla izpod nadzora, je Guentherjeva, tudi sama mama petletnika, ugotovila, da se veliko lepote, predvsem pa humorja skriva prav v takšnih – realnih in vsakdanjih situacijah. In je začela upodabljati natanko to.

Starši imajo za štirimi stenami najboljši smisel za humor.Po njenih prvih objavah na svojem blogu in facebook profilu so začele prihajati prošnje družin, da bi še njih upodobila v takšni, neolepšani različici. Ko se Guentherjeva sreča z družino, se pogovori o njihovi konkretni življenjski situaciji in izzivih, od bratskih in sestrskih bojev do katastrof v kuhinji. In tako je nastala serija fotografij »Najboljši možni scenarij«, s pomočjo katerega fotografinja upa, da bo tudi drugim staršem pomagala sprejeti kaos vsakdana z otroki.

»Toliko staršev z veseljem izrazi svojo podporo realizmu, ki se skriva v starševstvu, in zna prepoznati komedijo v vsem skupaj. Starši imajo za štirimi stenami najboljši smisel za humor,« pripoveduje Guentherjeva.


realno1

Bodi z glavo pri stvari!

 


realno3

Usta več za nahraniti

 


realno4

Počakaj trenutek ...

 


realno9

Čistilka v peto vrsto, prosim!

 


realno8

Načrt za pobeg

 


realno7

Ne, no!!!

 


realno2

Račuuun prosim!

 


realno5

Jutranja gneča

 


realno6

Dan v toplicah

Vir: danielleguentherphotography.com

Komentarji

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.