Prav posebna ideja za molitev za svoje otroke

Mojca Koren Lapajne
Nedelja, 23. oktober 2016, 5:23
Image
pray with mom dad
Le kdo bo molil za najine otroke, če ne midva? Seveda so tu še drugi ljudje, ki se jih spomnijo v svojih molitvah, predvsem botri in stari starši, toda prav midva sva odgovorna za to, da jih dan za dnem izročava Bogu.

Toliko je stvari, za katere bi morali moliti za svoje otroke. Za njihovo zdravje, za varnost, za srečo – karkoli si že pod to predstavljamo. Za to, da se nikoli ne bi oddaljili od poti, ki jo je zanje pripravil Jezus. Za to, da bi vedno vedeli, kje je njihovo zavetje – tako doma kot pri Bogu. Da bi se znali postaviti in boriti za svoje vrednote. Da bi znali spoštovati in si zaslužili spoštovanje drugih. Da bi znali sprejemati in bili od drugih sprejeti. Da bi znali prepoznati dobro v sočloveku in da bi drugi prepoznavali dobro v njih ...

Kar dolgo časa se mi je dogajalo, da kaj več od večernega blagoslova na čelo za otroke nisem storila nič.

Kar dolgo časa se mi je dogajalo, da kaj več od večernega blagoslova na čelo na tem področju zanje nisem storila nič. Da, pri večerni molitvi smo vedno zmolili za nas, za vse nas. Toda moja osebna molitev za moje otroke je dozorela šele pred kakšnim letom.

In ko sem že sklenila, da bom redno molila zanje, se je večina osebnih večernih molitev začela z zahvalo zanje in nadaljevala s tem, da sem od utrujenosti zaspala.

Ideja z malimi dlanmi ob pravem času

Ravno v tednu, ko sem si za cilj postavila, da se bom glede tega res dobro organizirala, sem našla odlično idejo na eni od tujih spletnih strani za vsakdanje življenje z Bogom. Žal se vira ne spomnim, toda prepričana sem, da nihče ne bi zameril, da to delim dalje.

Stvar je tako preprosta, da kar nisem mogla verjeti, da sama že prej nisem pomislila nanjo.

Od vsakega otroka posebej sem na trši list obrisala njegovo malo dlan ter jo izrezala, nanjo pa napisala molitev zanj.

Od vsakega otroka posebej sem na trši list obrisala njegovo malo dlan ter jo izrezala, nanjo pa napisala molitev zanj. Preprosto, a osebno. Te tri male dlani sem imela shranjene kar v rokovniku, tako da je bila molitev vedno pri roki. Ko sem čakala pri zobozdravniku, sem molila zanje. Ko se je najmlajši nekje med sprehodom želel dojiti, sem sedela na klopci in molila zanje. Ko sem čakala na dogovorjeno srečanje, sem molila. V vseh tistih trenutkih, ko sem pred tem brskala po telefonu in zapravljala čas, sem tokrat zanje molila.

Toda potreba po molitvenem namenu se je s časom spreminjala. Otroci so postali večji in srečevali so se z novimi izzivi. Tako je bilo potrebno obrisati in obrezati nove dlani in napisati nove molitve. V tem času je tako nastalo veliko malih dlani in veliko molitev.

Trenutno ima sedaj vsak svojo dlan nad svojo posteljo in vsak večer mu preberem molitev zanj na njej. Tri dlani imava nad najino posteljo, z drugimi molitvami, ki jih zvečer zmoliva skupaj zanje. In tri dlani imam še vedno v rokovniku – na njih so zapisane molitve, ki jih za svoje otroke pozna le njihova mama. 

Foto: uuworld.org

Še malo ...
Do konca pomladne donacijske akcije je le še nekaj dni. Še danes nas podprite, da bomo skupaj dosegli zastavljeni cilj!
0€
19.500€

94%

18.414€
Akcija se zaključi:
31.05.2020

Komentarji

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.