Poljubi pomagajo spočeti

Polonca Sokol
Sreda, 4. januar 2012, 10:15
Image
Kiss1
Ko sem prvič prebrala to dejstvo sem se spomnila na najstniške revije, kjer je bilo zelo pogosto vprašanje: "Stara sem 13 let. S fantom sva se prvič poljubljala. Ali sem noseča?!"

Toda strokovnjaki so dokazali, da ima poljubljanje v resnici dober vpliv na uspeh pri zanositvi. V članku, ki je bil objavljen v reviji Conceive Magazine so zapisali: "Ne le, da poljubljanje z ljubljeno osebo močno izboljša zdravje, močno izboljša tudi psihično stanje osebe, kar pa ima velik vpliv na plodnost."

Večina parov ve, da stres škodljivo vpliva na plodnost, ne zavedamo pa se vseh dobrih lastnosti poljubljanja, ki pomagajo telesu, da se po stresu zopet "spravi v red".  Raziskave so pokazale, da so pari, ki ne morejo spočeti, bolj anksiozni in več depresivni. Vsi ti čustveni pretresi pa še poslabšajo možnost, spočetja (Telo, ki je v stresu varčuje z energijo - do spočetja ne bo prišlo, če mora preveč energije porabiti, da samo sebe vzdržuje v približno zdravem stanju).

kiss2

Poljubljanje je popolnoma naravno antistresno zdravilo. Strokovnjaki ugotavljajo, da ljubkovanje, crkljanje , še posebej v intimnem ozračju lahko pomaga pri odpravljanju stresa in tako tudi izboljša tudi plodnost.

Poljubljanje možgane dobesedno zalije s koktailom snovi, ki v nas vzbujajo občutek sreče in zadovoljstva: dopaminom, norepinefrinom in feniletilaminom.

kiss3

Poleg omenjenega pa ima poljubljanje še druge prednosti za nas - olajša glavobol, vpliva na prenizek krvni tlak, koža postane bolj svetleča, osebno pa smo bolj zadovoljni.

 

In za konec - če preskočimo vse ugotovitve strokovnjakov, vse razlage in vpliv posameznih substanc na nas... recimo preprosto: poljubljati se je fino :)

Še malo ...
Do konca pomladne donacijske akcije je le še nekaj dni. Še danes nas podprite, da bomo skupaj dosegli zastavljeni cilj!
0€
19.500€

90%

17.547€
Akcija se zaključi:
31.05.2020

Komentarji

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.