Otroške izjave med vožnjo – zveni znano?

Mica Škoberne
Sobota, 13. september 2014, 5:24
Image
med voznjo

»Kdaj bomo tam?« 563019871-ič med 20-minutno vožnjo. Starši med vožnjo v avtu ne poslušamo glasbe, ampak naslednje ...

Čeprav so naši otroci super in jih imamo neskončno radi, pa je vožnja z njimi včasih neznosna in si zaželimo, da bi bila med sprednjimi in zadnjimi sedeži v avtomobilu močna, zvočno neprepustna pregrada. Obstaja spisek izjav, ki se vam bodo verjetno zdele neverjetno znane. Priznajte, da se vam malce ježijo kocine ali postajate nervozni že, ko jih berete … Poleg tega, da si tudi sami neskončno želimo, da bi bilo vožnje kmalu konec (včasih pa tudi, da bi neskončno trajala, saj so vsak v svojem sedežku tako lepo spravljeni), so naše roke priklenjene na volan, ceste pa ne moremo čudežno skrajšati. Sledi neizogibno:

1. A bomo kmalu tam?

Zimzelena. In ponavadi jo prvič slišite, še preden uspete vstaviti ključ za vžig avtomobila.

2. A smo vzeli s sabo [vstavite ime otrokove najljubše igrače/ninice]?

V bistvu ne. Pozabili smo jo. Te počitnice bodo še zabavne …

3. Lulat moram.

Ravno pred nekaj minutami ste se peljali mimo postajališča ob avtocesti, kjer ste jih trikrat vprašali, ali mora kdo na stranišče. Prisegali so, da ne, in bili skoraj užaljeni, da tako vztrajno sprašujete. Zdaj pa je strašna sila, vi pa stojite v 10-kilometrski koloni.

4. Ne, NE brcam v sedež.

Ja, pa JA. In to že, odkar se voziš z nami.

5. Mama mama, poglej, to moraš videti, uau. Prosiiiiiim. Poglej sem! Hitro!

To ponavadi govorijo takrat, ko je v prometu najbolj stresno ali pa ste sredi ovinkaste spolzke ceste, pod vami soteska … (In če si celo drznete ozreti nazaj, se bo verjetno izkazalo, da gre za posušen smrkelj ali kaj podobno neponovljivo enkratnega.)

6. »On je začel.« »Ne, ONA je začela.« »Roko steguje na mojo stran avta.« »Ne, tam še ni tvoja stran.«

Najbolje nemogoči bratski/sestrski spori se zgodijo na zadnjih sedežih avtomobila. In vi morate takrat istočasno poosebljati vrhunskega dirkača formule ena in salomonsko modrega sodnika.

7. Lačen sem!

In to kljub temu, da je pojedel dve sirovi štručki, banano, jogurt in pol zavitka keksov, ura pa še ni niti 11 dopoldne. So morda krivi plakati s hamburgerji ob cesti?

8. Ali lahko odprem okno?

Zakaj so otroci tako obsedeni z odpiranjem oken v avtomobilu? Čeprav se prošnja sprva ne zdi tako nerazumna, pa postane nerazumno, ko začnejo ven stegovat svoje glave (na prehitevalnem pasu avtoceste, ko drvite mimo tovornjakov s priklopniki).

med voznjo2

9. Bruhal bom.

Super! Samo še tole manjka našemu avtu – bruhec.

10. Igračka mi je padla na tla.

In to je bila edina igračka, ki jih je uspela zaposliti med to vožnjo. Zakotalila se je seveda naravnost za sedež, kamor vaša roka nikakor ne seže.

11. Ven hočem!

Prav, te bomo odložili na odstavnem pasu, natanko ob tisti sestradani vrani.   

12. Dolgočasim se.

Vsi se dolgočasimo. Življenje je včasih dolgočasno. Zdaj pa glej skozi okno in štej električne drogove.

13. En mali slonček se je pozibaval …

Vam grejo določene pesmi še posebej na živce? Če imate izbor takšnih, jih bodo otroci začeli brundati takoj, ko sedete v avto.

14. A smo že tam?

NE!

 

Vir: Parentdish

 

Komentarji

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.