Odprimo vrata, Bog prihaja

Uredništvo iskreni.net
Sobota, 24. december 2016, 14:00
Image
riding-into-bethlehem

Nocojšnje popoldne in zgodnji večer je bil pred dobrimi dva tisoč leti čas zapiranja vrat. Pred Jožefom in njegovo visoko nosečo ženo Marijo so se zaprla skoraj vsa lesena vrata, pa tudi vrata prenekaterega srca.

Lastno kratkoročno udobje je pri marsikom pretehtalo in zavrnili so sprejem najvišjega gosta - samega Boga. V revni noseči ženi in njenem možu se ga pač niso niti trudili prepoznati. Pa tudi pričakovali ga niso zares povsem čuječe.

V zadnjih dneh pred začetkom letošnjega adventa so se po svetu ena za drugimi zapirala sveta vrata ob letu usmiljenja, letu posebne milosti. Smo se zares dovolj potrudili, da bi sprejeli milost svetih vrat? Smo se trudili iskati jih in stopati skoznje, da bi občutili ljubezen Boga, ki tolaži, odpušča in daje upanje?

Skozi vsaka vrata se lahko vstopi ali izstopi. Skozi sveta vrata smo vstopili v iskanju, izstopili pa smo z nalogo Najdeno ponesti s seboj med ljudi. Vsi smo namreč poklicani biti znamenje in pričevanje usmiljenja v svetu. Ves čas, ne le v letu usmiljenja.

Skozi vrata ne prihajamo in odhajamo samo mi, ampak tudi drugi ljudje. Bomo slišali trkanje v potrebah, se bomo odzvali? Bomo vrata široko odprli ali jih samo priškrnili? Bomo upali kdaj tudi mi potrkati in prositi za pomoč?

jaslice adventna2016

Vsi sodelavci Zavoda iskreni.net
vam ob Božiču želimo, da bi znali odpirati vrata,
hoditi skoznje in vabiti ter sprejemati tudi druge.

Naj bo novo leto polno pristnih srečanj z zakoncem, z otroki,
s starši, s prijatelji, z znanci, neznanci in s samim seboj.
Božji blagoslov naj požlahtni prav vsako srečanje.

Novorojeno Dete naj vam s svojo milino
ublaži vsakršno trdosrčnost tega sveta!

Komentarji

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.