Oče Nutelle: »Skrivnost uspeha je bila Lurška mati Božja«

Darja Ovsenik
Petek, 27. februar 2015, 14:15
Image
Nutella
Na Valentinovo je v večnost odšel Michele Ferrero, kralj čokolade – avtor Nutelle in jajčka Kinder.

V Monte Carlu je na dan zaljubljencev po dolgotrajni bolezni v starosti 89 let umrl Michele Ferrero, lastnik živilskega koncerna Ferrero. Bil je najbogatejši proizvajalec sladkarij na svetu, po poročanju revije Forbes pa tudi najbogatejši Italijan. Njegova družina se je z 20 milijardami evrov premoženja znašla na 30. mestu na lestvici milijarderjev.

Michele Ferrero

Michele Ferrero, lasnik živilskega koncerna Ferrero, se je,
čeprav je bil najbogatejši Italijan, izogibal medijskim žarometom.

Podjetje Ferrero, ki ga je ustanovil leta 1946 v italijanskem mestu Alba, proizvaja med mladimi in starimi priljubljen lešnikovo-čokoladni namaz Nutello, bonbone Mon Cheri, jajčka Kinder, čokoldane kroglice Ferrero Rocher, Fiesto in kavno-čokoladne bonbone Pocket Coffee.

Kipec Marije v vsakem obratu koncerna

Michele Ferrero je na praznovanju 50. obletnice ustanovitve podjetja o vzrokih za tako velik uspeh povedal: »Uspeh Ferrera dolgujemo Lurški materi Božji, brez nje lahko naredimo le malo.« In res lahko majhen Marijin kipec najdemo v vsakem od Ferrerovih obratov po vsem svetu.

Bil je človek z močno vero, ki je življenje preživel zunaj žarometov in tabloidov, znan je bil po svojem tihem značaju. Vsako leto je z vrhovnim menedžerjem odšel na romanje v Lurd. Prav tako je organiziral obisk francoskega svetišča za svoje zaposlene.

Lurska mati

Po poročanju Guardiana, ki je leta 2011 objavil Ferrerov profil, naj bi ideja za čokoladne kroglice Rocher
nastala po skali, imenovani Rocher de Massabielle, v kateri stoji kip Lurške matere Božje.

Lešniki v Nutelli zaradi pomanjkanja kakava

Namaz Nutella je v svoji prvotni obliki leta 1940 ustvaril njegov oče in ustanovitelj podjetja Pietro Ferrero. V tistem času je bil zaradi divjanja druge svetovne vojne kakav redka dobrina, zato ga je deloma nadomestil z lešniki, ki jih je v regiji Piemont v Italiji obilo.

V Nutelli sicer največji delež predstavlja sladkor, sledijo: palmino olje, lešniki, kakav, posneto mleko, mleko, lecitin kot emulgator in umetna aroma vanilije. Sestavine prihajajo iz celega sveta, italijansko ostaja le mleko.

 

Vir: aleteia.org, nutellausa.com/history.htm, siol.net
Foto: www.straitstimes.com, www.catholicherald.co.uk, jipp.forumgratuit.org

Še malo ...
Do konca pomladne donacijske akcije je le še nekaj dni. Še danes nas podprite, da bomo skupaj dosegli zastavljeni cilj!
0€
19.500€

94%

18.319€
Akcija se zaključi:
31.05.2020

Komentarji

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.