Koristi otroških bolezni

Maja Vovk
Piše: Maja Vovk
Petek, 1. junij 2012, 6:00
Image
otroske bolezni

Otroške bolezni si predstavljamo kot nekaj zelo groznega. Pa vendar so te bolezni tu z namenom, da okrepijo otrokovo zdravje. Ne verjamete? Berite dalje ...

 

V današnjem času prevladuje mnenje, da so otroške bolezni največja groza, proti katerim se moramo na vsak način boriti. Cepiva naj bi bila odrešilna bilka, ki naj bi otroke »zaščitila« in »obvarovala« pred hudimi posledicami bolezni.

Pa vendar otroške bolezni so tiste bolezni, ki so namenjene temu, da jih otroci prebolijo tekom otroštva. Da bi razumeli, kako lahko dejansko koristijo zdravju otroka, je nujno, da dobro razumemo simptome bolezni in njihov pravi namen.

Simptomi

Ko otrok zboli za ošpicami, noricami, oslovskim kašljem ali kakšno drugo otroško boleznijo, bo imel nekatere od naslednjih simptomov:

Vročina - pospeši izločanje strupenih snovi iz telesa

Pomanjkanje apetita - ko je vročina prisotna, prebavni sistem izklopi potrebo in željo po hrani.

Bruhanje / driska - tako telesa odstrani neprebavljena živila iz prebavnega trakta.

Utrujenost / letargija –prisili telo k počitku, da lahko porabi svojo energijo za življenjsko pomembne naloge prečiščevanja in obnavljanja.

Otekle žleze - limfne žleze filtrirajo strupene snovi iz krvi. Oteklina teh žlez močno poveča njihovo zmogljivost filtriranja.

Kožni izpuščaj - predstavlja izločanje strupenih snovi, saj je koža velik organ za izločanje.

Izločanje sluzi - tudi preko sluzi se izločajo strupene snovi. Sluz je sestavljena iz belih krvnih celic, ki so telesni zabojnik za odpadne snovi. Dober primer je izcedek iz nosu.

Vnetje - služi istemu namenu kot vročina: očiščevanje in obnavljanje poškodovanih tkiv v telesu.

So simptomi bolezen?

Simptomi so naravni mehanizem telesa. Pravimo jim bolezen, v resnici pa gre za zdravljenje bolezni. V resnici simptomi ne pomenijo bolezni, ampak zdravljenje. Z drugimi besedami: ošpice niso bolezen, temveč zdravilo. Oslovski kašelj ni bolezen, temveč zdravilo. Norice niso bolezen, temveč zdravilo. Prava bolezen je toksemija oz. zastrupitev krvi, zaradi katere se pojavijo simptomi.

To nam razložijo tudi besede Hipokrata, očeta medicine, ki je že pred več kot 2000 leti napisal:

"Bolezni so krize očiščevanja, izločanja strupenih snovi. Simptomi so naravni obrambni mehanizem telesa. Pravimo jim bolezen, v resnici pa gre za zdravljenje bolezni."

Z jasnim razumevanjem pravega namena simptomov, postane očitna korist otroških bolezni. Te tako imenovane okužbe so namenjene vzpostavitvi notranjega čistosti in s tem spodbujanju zdravja otrok. Ta vam tudi razloži, zakaj si zdravniki, ki zdravijo v skladu z naravo, ne prizadevajo zatreti teh simptomov, pač pa verjamejo, da je potrebno pustiti simptomom prosto pot, da se doseže popolno razstrupljanje.

Če te simptome zatremo z zdravili ali drugimi ukrepi, bo telo prisiljeno v svojih tkivih zadržati strupene snovi, ki si jih sicer tako prizadeva odstraniti. To ne povzroča le več trpljenja in zapletov, pač pa postavi tudi temelje za kronične bolezni kasneje v življenju.

Kaj pa posledice, ki jih puščajo bolezni?

Če veste za otroka, ki je kdaj utrpel zaplete ali celo umrl zaradi okužbe v otroštvu, raziščite, kako je bil ta otrok zdravljen, saj je po mnenju mnogih zdravnikov ravno napačno zdravljenje, vključno z uporabo zdravil, ki zavrejo simptome, krivo za večino zapletov in smrti. V mnogih primerih pa je pomemben dejavnik tudi slabo splošno zdravstveno stanje.

Komentarji

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.

Čudovita princesa (9. do 12.)

18. oktober 2019 ob 17.30

Sveti Duh pri Škofji Loki, Ljubljana, Sveti duh, Nova Gorica,
Maribor