Kako zares doživeti božič?

Uredništvo iskreni.net
Sobota, 16. november 2013, 8:00
Image
francisek-volk

Le kateri starš si vsaj kdaj v decembru ne zaželi, da bi otroci znali ceniti drobne stvari? Da bi v poplavi igrač, oglasov in lučk tako otroci kot starši začutili bistvo božiča?

Preprostost in skromnost nista ravno lastnosti, na kateri bi pomislili ob vseh dobrotah in dobrih možeh, ki jih v decembru srečujemo. Tako lep mesec je to, njegovo bistvo pa se je kar nekako porazgubilo.

Pri Iskreni.net smo se zato odločili, da bomo tokratno adventno akcijo navezali na sv. Frančiška Asiškega, ki je s svojo preprostostjo pravo nasprotje »veselega decembra«. V letošnjem adventu bomo tako spoznavali Malega volka, simpatičnega dečka, ki bo skozi svoje otroške oči pripovedoval o sv. Frančišku in ga spremljal na njegovih poteh. Skupaj nam bosta preko zanimivih dogodivščin prinašala sporočila o pomenu odnosov, družine, prijateljstva, dobrote, vere.

Kaj nam lahko sporoči sv. Frančišek?

Sv. Frančišek Asiški nas navdušuje s svojimi lastnostmi in dejanji: kljub temu da je izhajal iz premožne družine ter sanjal o slavi in bogastvu, se je odzval Božjemu klicu in odšel na čisto drugačno pot. Na pot skromnosti in preprostosti. Na pot, ki je bila tesno povezana z Bogom, naravo in vsemi živimi bitji.

Frančiškova zgodba bo celo družino popeljala v čas, ki je bil po eni strani tako zelo drugačen od sedanjega. Hkrati pa tako podoben, da se lahko marsičesa naučimo.

Vsak dan boste v adventni akciji lahko prebrali prijetno zgodbico, hkrati pa bodo podani tudi predlogi za molitev, ki bo zares pritegnila vaše otroke. Tudi ustvarjanja, pogovarjanja in izzivov za vse člane družine ne bo manjkalo.

Malo za pokušino

Za pokušino lahko vaši otroci že prisluhnejo Malemu volku:

»Skupaj bova spoznala Frančiška. On je taka pojava! Ko bi ga ti poznal! On je bolj zabaven kot oči Pujs in bolj spreten kot Superman in še veliko bolj ljubeč kot Nodi! Upam, da boste moje zgodbice uspeli prebrati vsak dan, kajti prav vsak dan te bo čakalo nekaj novega, zanimivega in včasih celo skrivnostnega! Morda ti bom povedal celo to, od kje moje lepo ime Mali volk.«

Ne odlašajte

Na adventno akcijo se lahko prijavite tukaj: https://www.iskreni.net/prijava-advent.

DARILO! Če v adventno akcijo povabite novo družino, si lahko prislužite lepo darilo – vi in tista družina, ki se bo s Frančiškom spoznala prav zaradi vas. Torej: povabite novo družino in nam njihove podatke (naslov in e-mail) sporočite na [email protected]. Ko se družina prijavi v adventno akcijo (in poravna članarino), vam takoj pošljemo darilo: čudovito vrečko in nalepke, ki bodo skupaj (vsak dan adventa boste nalepili eno) tvorile podobo svete družine.

jaslice

Še malo ...
Do konca pomladne donacijske akcije je le še nekaj dni. Še danes nas podprite, da bomo skupaj dosegli zastavljeni cilj!
0€
19.500€

94%

18.414€
Akcija se zaključi:
31.05.2020

Komentarji

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.