Jutro, ko je Bog poljubil mojo ženo

Mica Škoberne
Torek, 4. november 2014, 4:16
Image
poljub celo

Včasih se sprašujemo, kako in kje lahko v naših zakonih vidimo Boga. Ali je v resnici z nama? Kako ga lahko občutiva? Na zelo otipljiv način, kot pripoveduje naslednje pričevanje …

Jason Young iz Atlante v ZDA se je ob drobnem doživetju naučil videti navzočnost in delovanje Boga v svoje zakonu. Takole ga je opisal:

Z ženo Stacy sva imela enega tistih dni. Saj veste, tistih, ko te druga oseba tako zlahka spravi ob živce in ko si se pripravljen prepirati zaradi najbolj neumnih stvari. Jap, zaradi takšnih stvari sva se prepirala cel dan.

V posteljo sva odšla skoraj istočasno in to brez besed.V posteljo sva odšla skoraj istočasno in to brez besed. Ob tem lahko vidite stopnjo, na kateri sem kot duhovni vzornik svoji ženi. Oziroma nisem! Temu se preprosto reče trma.

Zjutraj sem vstal pred njo. Stuširal sem se, oblekel, pograbil torbo in se odpravil proti vratom. Običajno se žene nežno dotaknem za roko, da ji dam vedeti, da odhajam. To jutro pa sem še kar premleval včerajšnji dan in si tega sploh nisem želel storiti. A Bog me je zaustavil. Ko sem šel mimo nje, mi je rekel: »Pojdi nazaj in namesto, da se je samo dotakneš, jo nežno poljubi na čelo.« Po pravici povedano, sploh nisem hotel tega storiti. A sem jo vseeno poljubil na čelo in odšel.

Pred nekaj dnevi pa je Stacy najprej obmolknila, potem pa mi povedala nekaj res lepega. Spomnila me je na poljub iz prejšnjega tedna in mi povedala o pogovoru, ki ga je imela na tisti težki dan z Bogom. Pripovedovala mu je, koliko neumnosti je naredila, počutila se je zares poraženo, težko ji je bilo prositi odpuščanja, ni se počutila ljubljeno in Bog se ji je zdel tako oddaljen.

Naslednje jutro pa sem po Božjem naročilu nežno poljubil njeno čelo.     

Bil si otipljivo orodje, ki ga je Bog uporabil, da bi mi pokazal, da je uslišal mojo molitev in da me ljubi. In to se je lahko zgodilo samo zato, ker si se odločil, da boš sledil njegovemu naročilu, čeprav nisi bil razpoložen za to.Dejala mi je, da je še nikoli nisem tako poljubil. Rekla je, da je bilo, kot bi oče poljubil svojo hčerko. Čutila je, kot bi jo poljubil Bog, ki jo želi spomniti na svojo ljubezen in odpuščanje.

Takole mi je povedala: »Bil si otipljivo orodje, ki ga je Bog uporabil, da bi mi pokazal, da je uslišal mojo molitev in da me ljubi. In to se je lahko zgodilo samo zato, ker si se odločil, da boš sledil njegovemu naročilu, čeprav nisi bil razpoložen za to.«

Iz tega sem se naučil osmih lekcij:

  • Prepir rani in ustvari razdor.
  • Trma je aroganca.
  • Ponižnost je boljša.
  • Bog vidi, kaj potrebujemo in se pogosto pojavi na nepričakovane načine.
  • Ko mu obotavljaje ali pa povsem prostovoljno sledimo, nikoli ne vemo, na kakšen način preko tega deluje.
  • To, da mu sledimo, ni breme.
  • Poslušnost Bogu je nagrajena in dobra za tvoje življenje in za življenje drugih.
  • S tem, ko mu sledim, mi postaja on prioriteta, namesto da bi mi bile na prvem mestu moje trenutne želje, ki lahko postanejo maliki.  

Vir: jasonyounglive.com

Komentarji

Za komentiranje se prijavite ali registrirajte.

Čudovita princesa (9. do 12.)

18. oktober 2019 ob 17.30

Sveti Duh pri Škofji Loki, Ljubljana, Sveti duh, Nova Gorica,
Maribor